Produsul cosmetic obligatoriu vara! Elimină sebumul, calmează iritațiile și previne înfundarea porilor

Apa micelară - de ce e bine să o folosești în timpul verii?
29.06.2022
Produsul cosmetic obligatoriu vara! Elimină sebumul, calmează iritațiile și previne înfundarea porilor
Sursa foto: Shutterstock

Spui vară, automat te gândești la apa micelară, care nu este doar acel produs pe care îl folosești la demachiere și atât. Ea poate fi integrată în ritualul de beauty în orice moment al zilei. Și cu precădere în timpul verii, când transpirația curge șiroaie pe fețele noastre și sebumul își face de cap.

Dimineața și seara, dar și în timpul zilei, apa micelară este acel produs cosmetic de nelipsit din trusa oricărei femei. Curăță cu blândețe machiajul, îndepărtează sebumul enervant, menține tenul hidratat, calmează iritațiile, previne înfundarea porilor și catifelează pielea. Ce îți poți dori mai mult?

Adorat de franțuzoaice, pe bună dreptate, acest produs de îngrijire a devenit un hit global în ultimii ani. Grație micelelor micuțe din compoziție, toată murdăria, tot sebumul și toate reziduurile sunt atrase ca de un magnet de miraculoasa apă micelară.

Partea și mai bună? Nu este nevoie de clătire! De aceea este o opțiune perfectă atunci când pleci în concediu. Da, o găsești și în sticluțe mici, travel-size!

Vezi mai jos de ce e indicat să folosești apa micelară în timpul verii. De fapt, în orice sezon!

Îndepărtează machiajul și excesul de sebum

Micelele – adică niște molecule speciale – prind impuritățile în centrul lor lipofil, cel care „adoră” grăsimile.

De aceea apa nu este de ajuns pentru a curăța sebumul și alte materii grase – pentru că nu se înțelege cu grăsimile, se resping reciproc. În schimb, apa îmbogățită cu micele atrage murdăria de acest tip.

De asemenea, micelele cresc permeabilitatea pielii, permițând substanțelor să ajungă în profunzime și să curețe eficient.

Apa micelară hidratează pielea

Multe branduri de apă micelară folosesc în compoziție glicerină, o substanță recunoscută pentru efectul puternic de curățare și hidratare. Aceasta reține umezeala în țesuturi, prevenind uscarea pielii și restabilind bariera naturală de protecție.

Totodată, glicerina poate accelera procesul de reparare cutanată, protejează pielea de iritații și ameliorează roșeața.

Potrivită pentru toate tipurile de ten

Ten gras, uscat, sensibil, normal? Apa micelară le bifează pe toate! Este potrivită chiar și pentru pielea delicată a bebelușilor.

Iar dacă te confrunți cu rozaceea, apa micelară este obligatorie în trusa de cosmetice de îngrijire, pentru că nu conține substanțe care irită pielea, precum săpun, parfum sau alcool.

Apa micelară, bună în caz de acnee sau puncte negre

Curăță pielea în profunzime, reglează secreția de sebum și hidratează – acestea sunt cele 3 acțiuni principale ale apei micelare.

Odată îndeplinite aceste obiective, pielea va respira în voie și nu va mai fi afectată de acnee sau puncte negre, care survin pe fondul blocării porilor cu sebum și diverse impurități.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee