Ai faţa uscată? Un răsfăţ la îndemână hidratează şi calmează!

Fiecare tip de ten are nevoie de îngrijire specială – aşa că recomandat este să foloseşti produse cosmetice cu proprietăţi care răspund concret nevoilor pielii tale. Ca urmare a alegerilor mai puţin inspirate, pe termen lung, tenul tău va suporta (şi arăta) consecinţele.
  • Publicat:
Ai faţa uscată? Un răsfăţ la îndemână hidratează şi calmează!

Fiecare tip de ten are nevoie de îngrijire specială – aşa că recomandat este să foloseşti produse cosmetice cu proprietăţi care răspund concret nevoilor pielii tale. Ca urmare a alegerilor mai puţin inspirate, pe termen lung, tenul tău va suporta (şi arăta) consecinţele.

În cazul tenului uscat şi al celui sensibil, ingredientele principale ale produselor de îngrijire ar trebui să confere hrănire şi protecţie tenului, pevenind astfel apariţia prematură a ridurilor şi senzaţia de piele care strânge, susţine Dana Ciobotar, creator de cosmetice naturale (lebonton.ro). Iată 2 reţete pentru creme pe care le poţi prepara şi tu acasă:

Cremă pentru ten uscat

O variantă de cremă naturală pentru ten uscat conţine următoarele ingrediente:

• Ulei de migdale;
• Ulei de caise;
• Miere;
• Apă florală de tei;
• Ulei esenţial de lavandă.

Ingredientele naturale din compoziţie au proprietăţi hrănitoare şi calmante, pentru că tenul uscat este adesea predispus descuamării şi senzaţiei de piele „care ţine”. De asemenea, pentru că lipsa de hidratare face ca pielea să aibă un aspect tern, au fost adăugate ingrediente cu rol iluminator.

Uleiul de caise – este un ulei care este absorbit rapid de piele, nu lasă tenul lucios şi are un efect iluminant pentru ten.

Uleiul de migdale – este recomandat în special pentru pielea uscată şi sensibilă, căreia îi redă delicateţea, o hrăneşte şi hidratează. De asemenea, contribuie la calmarea iritaţiilor pielii.

Uleiul de lavandă – contribuie la calmarea pielii, dar are şi rol dezinfectant şi antiinflamator, prevenind apariţia erupţiilor pe piele.

Apa florală de tei – calmează, netezeşte şi dă un aspect luminos tenului.

Cremă pentru ten sensibil sau matur

Este o cremă elegantă, cu un parfum subtil, floral. La bază, conţine:

• Ulei de trandafir;
• Ulei de migdale dulci;
• Apă de trandafir;
• Ulei esenţial de trandafir sau iasomie.

Tenul sensibil are nevoie nu numai de hidratare, ci şi de protecţie şi calmare. De aceea, ingredientele din compoziţie acţionează delicat asupra pielii şi o protejează, prevenind iritaţiile.

Ulei de trandafir – redă elasticitatea şi supleţea tenului, contribuind şi la hrănirea sa. Are rolul de a reduce ridurile fine şi previne îmbătrânirea prematură. Uleiurile naturale găsite în trandafiri ajută la menţinerea umidităţii în piele astfel încât păstrează pielea netedă. Trandafirul este benefic în special pentru cei cu pielea sensibilă, datorită zahărurilor din petalele sale.

Ulei de migdale dulci – este recomandat în special pentru pielea uscată şi sensibilă, căreia îi redă delicateţea, o hrăneşte şi hidratează. De asemenea, contribuie la calmarea iritaţiilor pielii.

Apa de trandafir – are rol în redarea fermităţii tenului, iluminându-l. De asemenea, hidratează şi catifelează pielea, având un efect antibacterian delicat.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân