Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Ten uscat

Cum ştii când ai tenul uscat şi ce trebuie să faci?

Întrebare pusă de: Mihaela

Răspunsul specialistului

Pielea fină, lipsită de pori, uscată, cu o capacitate scăzută de a reţine apa, cu linii fine prezente în jurul ochilor sau gurii are nevoie, pe lângă o demachiere blândă, de aplicarea unor creme puternic hidradante. Dacă sunt folosite dimineaţa şi seara, acestea redau tonusul şi elasticitatea pielii şi previn descuamările sau înroşirea pielii.

În plus, pentru a împiedica uscarea excesivă a pielii, nu este recomandată folosirea loţiunilor tonice sau a unor măşti abrazive.

Tenul uscat îmbătrâneşte prematur şi primul semn este apariţia ridurilor fine în jurul ochilor înainte de vârsta de 30 ani.

Foloseşte zilnic, indiferent de vârstă, creme de zi, creme de noapte, bogate în lipide, în ceramide, care să refacă filmul hidrolipidic, cu rol protector şi necesar pentru a da pielii elasticitate şi fermitate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...