Acizi care ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii, după expunerea la soare

Cosmetologii susţin că acizii AHA nu doar revitalizează problemele pielii însă, totodată o protejează de apariţia acneei.
  • Publicat:
Acizi care ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii, după expunerea la soare
Pe timpul verii, peste 90% dintre persoane se confruntă cu disconfortul produs de erupţiile cutanate. Expunerea la soare poate reduce aceste probleme temporar, însă odată cu venirea sezonului rece, tenul devine deshidratat şi pronunţat la acnee. Cosmetologii susţin că acizii AHA nu doar revitalizează problemele pielii însă, totodată o protejează de apariţia acneei.
 
Erupţiile cutanate sunt provocate de dezechilibrul hormonal, stres sau din cauza alimentaţiei necorespunzătoare. Expunerea la soare în exces poate irita pielea şi chiar poate cauza probleme reale şi ireversibile. Persoanele care iubesc să stea la soare, de cele mai multe ori nu folosesc produse care conţin AHA ş uită de consecinţele acneei. Mai mult, la finalul verii, pacienţii se grăbesc în cabinetele specialiştilor şi se plâng de pielea uscată, apariţia erupţiilor cutanate şi a petelor pigmentare.
 
Irena Jokšienė, fondatoarea unuia dintre cele mai populare branduri cosmetice din Lituania, spune că razele soarelui într-adevăr reduc erupţiile cutanate de pe piele, însă rezultatul este unul temporar. În timp, din cauza dereglării glandelor sebacee, compoziţia chimică a sebumului se schimbă, iar proprietăţile antibacteriene se pierd. Acest rezultat duce la schimbarea proceselor metabolice şi acumulării straturilor de celule moarte care duc la apariţia acneei şi inflamaţiilor.

Beneficiile acizilor AHA pentru piele

Acizii AHA pot opri eficient acest proces. Cercetătorii susţin că acizii AHA sunt recunoscuţi va fiind unii dintre cei mai buni pentru prevenirea şi combaterea deteriorării provocate de razele UV, la fel şi în privinţa opririi dezvoltării tumorilor produse din cauza radiaţiilor UV. Pe lângă proprietăţile antibacteriene şi antioxidante, o concentraţie corespunzătoare de acizi poate asigura o curăţare profundă a keratozei şi pielii afectate de acnee. Acizii stimulează producţia de colagen, care oferă fermitate pielii.
 
”Produsele cosmetice care conţin acizi AHA nu doar reglează echilibrul pielii, ci şi activitatea glandelor sebacee. De asemenea, sunt responsabile pentru întărirea imunităţii pielii. Specialiştii noştri întodeauna sfătuiesc clienţii care se confruntă cu acnee pronunţată să folosească produse de curăţare cu acizi pentru îngrijirea zilnică. Acestea îndepărtează delicat murdăria acumulată şi reglează activitatea glandelor sebacee, dar şi echilibrul pielii. Pentru cei care iubesc să se expună la soare, este recomandat să folosească creme intens hidratante şi bogate în ingrediente active”, explică Irena Jokšienė.
 
Pentru a preveni deshidratarea pielii şi apariţia acneei, cosmetologii sfătuiesc folosirea produselor cosmetice care reglează secreţia de sebum şi reduc cicatricile. Acizii AHA care se regăsesc în creme şi produse de curăţare sunt potrivite pentru prevenirea eficientă a acneei, deoarece pătrund cu uşurinţă în principalele straturi ale pielii şi ajută la îndepărtarea celulelor moarte, iar astfel prevenim erupţiile cutanate.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân