Dr. Elena Martin: De ce ne ”cad” pleoapele?

Păstrarea aspectului tânăr al zonei ochilor e unul dintre secretele look-ului fresh.Trecerea anilor, dar şi cauze genetice duc la slăbirea muşchilor pleoapelor.
  • Publicat:

Pe măsură ce trec anii, observăm că aspectul fizic se schimbă. La nivelul feţei pielea capătă riduri, volumul feţei se modifică, iar pleoapele se lasă. Însă, pleoapele căzute nu sunt adesea o manifestare normală a îmbătrânirii. Am stat de vorbă cu dr. Elena Martin, chirurg estetician, despre cauzele pentru care pielea de pe pleoape îşi pierde elasticitatea şi soluţii de tratament.

Ochii sunt oglinda sufletului, dar şi unul dintre secretele tinereţii am putea spune. Dacă reuşim să păstrăm aspectul tânăr al zonei ochilor cât mai mult timp, vom arăta mai tineri. Şi totuşi, sunt persoane care prezintă în zona ochilor aspectul de pleoape căzute, dar sunt tinere.

CSÎD: De ce se modifică aspectul pleoapelor?
Dr. Elena Martin:
Pielea de pe pleoape îşi pierde elasticitatea în timp ce îmbătrâniţi, iar muşchii care vă ridică pleoapele slăbesc.
CSÎD: Dar şi unele persoane tinere prezintă aspect de pleoape căzute. De ce?
Dr. Elena Martin:
Sunt însă persoane care au în mod natural piele în exces în zona pleoapei superioare, e şi genetic la multe dintre ele. Sau persoane care au zona ochilor predispusă la a se umfla.

Evitaţi expunerea la soare fără protecţie SPF

CSÎD: Cum să menţinem cât mai mult aspectul tânăr al pielii din zona ochilor?
Dr. Elena Martin:
Să ştiţi că cel mai important este factorul genetic. Expunerea la soare fără SPF îmbătrâneşte foarte tare zona ochilor. Eu recomand SPF-ul
indiferent de anotimp, încerc să fac educaţie în acest sens cât de mult pot pe reţelele mele de socializare, să îmi învăţ pacientele că e păcat să nu întreţinem ce avem. Acesta este şi motivul pentru care sunt ambasadorul unei game de dermato cosmetice ce se regăseşte doar în clinici de specialitate. Folosiţi SPF şi creme dermato medicale potrivite vârstei şi texturii pielii dumnevoastră.

CSÎD: Pe lângă îngrijirea specifică ce duce la menţinerea aspectului tânăr al zonei ochilor, ce soluţii au medicii esteticieni pentru atenuarea aspectului de pleoape lăsate?
Dr. Elena Martin:
Blefaroplastia.

Cum se pot ”ridica pleoapele?”

CSÎD: Ce este blefaroplastia?

Dr. Elena Martin: Operaţia de blefaroplastie sau “ridicarea pleoapelor”, este o procedură prin care se elimină pielea în exces din zona ochilor, pentru a se crea o privire mai deschisă, mai luminoasă şi mai tinerească.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân