Acidul tranexamic: Tot ce trebuie să știi despre beneficiile lui pentru piele

Folosirea acizilor în rutinele de îngrijire ale tenului nu este nimic nou. Deja cunoști beneficiile acidului lactic sau ale acidului salicilic. Dar oare știi ce beneficii aduce acidul tranexamic asupra pielii tale?
  • Publicat:
Acidul tranexamic: Tot ce trebuie să știi despre beneficiile lui pentru piele
Acidul tranexamic: Tot ce trebui să știi despre beneficiile lui asupra pielii Sursa foto: Pexels

Acidul tranexamic este un medicament cu prescripție care se folosește în mod deosebit în tratarea sângerările abundente. Totodată, acest ingredient poate fi introdus în rutina de îngrijire a pielii, pentru a trata melasma și alte hiperpigmentări.

Înainte de a-l introduce în rutina ta de îngrijire, ia în considerare câteva sfaturi în ceea ce privește îngrijirea pielii cu acid tranexamic!

Ce este acidul tranexamic?

Acidul tranexamic este un derivat sintetic al aminoacidului lizină. În mod obișnuit, acesta este folosit pentru a regla menstruația abundentă sau a controla sângerările postoperatorii.

Cercetătorii au demonstrat că acest acid are capacitatea de a preveni creșterea noilor vase de sânge și formarea melaninei. Acesta ar putea fi motivul pentru care acest ingredient topic pare să ajute la tratarea petelor întunecate de la hiperpigmentare, melasmă sau daune solare.

Care sunt beneficiile acidului tranexamic asupra pielii tale?

  1. Poate diminua din petele pigmentate cauzate de soare

Pete de vârstă, pete hepatice, petele solare, indiferent cum le numești, aceste pete întunecate apar din cauza expunerii la razele UV. Și dacă nu-ți place felul în care arată, acidul tranexamic ar putea fi noul tău prieten.

  1. Tratează melasma și hiperpigmentările

Nu toate petele pigmentate apar din cauza soarelui. Unele apar chiar din cauza acneei. Altele pot apărea pe fondul melasmei, o boală a pielii care cauzează pete de culoare închisă pe suprafața feței. Acidul tranexamic are abilitatea de a diminua considerabil din aspectul acestor semne neplăcute.

Cercetările arată că acest acid combate melasma în 2 moduri: micșorează și luminează petelor întunecate.

  1. Calmează unele umflături

Acidul tranexamic are capacitatea de a calma eficient umflăturile cauzate de angioedem ereditar, o afecțiune caracterizată prin umflături în jurul ochilor, buzelor, mâinilor și picioarelor. Uneori, persoanele cu angioedem se confruntă și cu erupții cutanate frecvente și mâncărime.

Efectele adverse și posibile riscuri

Acidul tranexamic folosit în rutinele de îngrijire ale pielii este considerat sigur. Cu toate acestea, ca în cazul multor produse de îngrijire, iritațiile pot apărea pe neașteptate.

Pentru a diminua riscul de apariție a unei reacții adverse, încearcă să testezi produsul pe o suprafață mică de piele. În cazul în care această suprafață a reacționat bine, poți începe să incluzi acidul tranexamic în propria ta rutină de skincare și să-l utilizezi pe toată suprafața feței tale.

Printre reacțiile adverse care pot apărea în urma unei alergii se numără:

  • Roșeață
  • Umflături
  • Uscăciune la nivelul pielii
  • Mâncărime
  • Arsuri

Surse: greatist.com, healthline.com, medicalnewstoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan