Cele mai cunoscute 7 mituri despre frumusețe

Cu toții am crescut cu sfaturile venite din partea mamelor despre cum să ne îngrijim cel mai bine aspectul. Acum dezvăluim aceste povești și demontăm miturile despre frumusețe, care ne-au făcut să acționăm greșit.
  • Publicat:
Cele mai cunoscute 7 mituri despre frumusețe
Cele mai cunoscute 7 mituri despre frumusețe Sursa foto: Shutterstock

Odată cu dezvoltările tehnologice și implicit, cu dezvoltarea surselor de informare, miturile despre frumusețe au devenit din ce în ce mai populare, deși oamenii au devenit mult mai atenți la produsele și tehnicile folosite în ceea ce privește îngrijirea personală.  

Unele mituri despre frumusețe par a fi atât de credibile încât multe persoane încă mai cred în ele. Află și tu care sunt miturile despre frumusețe ce ar putea să te inducă în eroare!

  1. Nu trebuie să folosești cremă hidratantă pe pielea grasăA

Aceste credințe își au rădăcinile în trecut, cand cunoștințele erau mai vagi și existau mai puține surse de informare. Acum că știința a făcut pași enormi, chiar și în domeniul cosmeticelor, avem informații mai precise despre tratamentele potrivite fiecărui tip de ten. Primul mit care trebuie dezmințit se referă la hidratarea pielii grase. Este fals că persoanele care au acest tip de ten nu pot folosi o cremă hidratantă. Adevărul este că fiecare tip de ten are nevoie de un nivel optim de hidratare.

  1. Pielea se obisnuiește cu cosmeticele și de aceea trebuie schimbate în timp

Ideea că pielea se obișnuiește cu cosmeticele și că acestea, din când în când, trebuie schimbate, pare să fie doar o strategie de marketing. Ceea ce cu siguranță se schimbă, în timp, este nevoia pe care o poate avea pielea, atât în procesul natural de îmbătrânire, cât și din cauza altor factori. Schimbând nevoile pielii, automat este necesară schimbarea produsului.

  1. Pasta de dinți usucă coșurile

Multă vreme, pasta de dinți a fost considerată un remediu popular excelent împotriva cosurilor. De altfel, pasta de dinți folosită pentru a usca coșurile ar putea chiar agrava situația, iritând pielea. Cu siguranță este o idee mai bună să te bazezi strict pe produsele cosmetice destinate tenului cu tendințe acneice sau pielii cu acnee.

  1. Produsele cu ingrediente naturale sunt mai sigure

Există o credință falsă că produsele cu ingrediente naturale sunt mai sigure decât cele care au ingrediente sintetice. În realitate nu este așa, produsele cosmetice de astăzi fiind testate și având certificări de siguranță pentru utilizarea pe piele.

  1. Tăierea frecventă a părului îl face să crească mai repede

Frecvența tăierii părului nu afectează viteza de creștere a acestuia și nici cantitatea de păr. În general, părul tinde să crească între 0,99 și 1,3 cm pe lună.

  1. Să-ți speli părul des este dăunător

Mulți sunt convinși că spălarea părului des este dăunătoare pentru păr. De fapt, acesta este un mit. De exemplu, dacă îți speli zilnic părul, folosind produse delicate, secreția sebumului poate fi reglată, fără a deteriora firul de păr.

  1. Fondul de ten dăunează pielii

Astăzi, pe piață, există fonduri de ten de foarte bună calitate, dintre care multe care au în componența lor protecție solară. Pornind de la presupunerea că pielea nu respiră atunci când este acoperită de fond de ten, află că acest produs cosmetic poate fi un excelent aliat împotriva poluării mai ales iarna, acționând ca o barieră protectoare pentru piele.

Surse: msn.com, bskin.com, nykaa.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân