ABC-ul tenului tânăr! Multe femei fac seară de seară o mare greșeală

Rutina corectă de îngrijire a  pielii depinde de tipul de ten, de ingredientele și formulele produselor și de momentul zilei.
  • Publicat:
ABC-ul tenului tânăr! Multe femei fac seară de seară o mare greșeală
foto shutterstock

Indiferent de calitatea hainelor pe care le îmbrăcăm, atunci când vorbim despre aspectul pielii trebuie să recunoaștem că acesta are prioritate. Un ten cu aspect proaspăt ”bate” chiar și o rochie plină de paiete. Ei bine, cu timpul lasă urme și este normal să fie așa  însă cu ajutorul unei rutine simple de îngrijire dar aplicată cu constanță și seriozitate, putem câștiga ani mulți în ceea ce privește tinerețea tenului. Am aflat mai multe detalii de la specialiști în frumusețe și cosmetică.

Specialiștii recomandă să aplicăm produsele în ordinea texturii, de la cele mai fluide la cele cu textură mai grasă, deoarece produsele subțiri nu vor putea pătrunde în cele mai grase. În afară de ordinea aplicării, unii experți cred că este important să se ia în considerare și timpul necesar pentru ca pielea să absoarbă toate produsele.

Demachierea – importanța păstrării tenului curat

Primul și cel mai important pas în rutina de îngrijire a tenului constă în îndepărtarea particulelor de praf, a excesului de sebum, a celulelor moarte, a resturilor de machiaj si a cremei cu protecție solară. Corect, demachierea se face de două ori pe zi: dimineața și seara. Însă multe dintre femei, mai sar peste procesul demachierii. În ani, acest gest nu este benefic păstrării tinereții tenului.

Aplicarea tonerului – de ce e important și acest produs

O altă etapă peste care și mai multe femei aleg să sară este aplicarea unei loțiuni tonice. Circulă un mit conform căruia majoritatea tonerelor sunt dure și irită pielea. Din fericire, nu mai este cazul. Deși nu „micșorează” fizic porii, noua generație de tonere au rolul de a balansa pH-ul tenului și de a-l pregăti pentru următoarele ingrediente care vor fi aplicate.  În plus, fiecare tip de toner este destinat unei probleme diferite de piele, așa că este important să alegeți și să utilizați tonerul potrivit. Se aplică imediat după ce ați demachiat tenul. Dacă utilizați toner, aplicați după curățarea feței și înainte de orice alt produs.

Crema de protecție solară – cel mai important pas pentru păstrarea sănătății pielii

Orice dermatolog vă va spune că protecția solară este cea mai importantă parte a oricărui ritual de îngrijire a pielii. Protejarea pielii de razele UV poate preveni cancerul de piele și semnele de îmbătrânire. Dacă crema hidratantă nu conține SPF, tot trebuie să purtați protecție solară. Pentru a fi eficientă, trebuie aplicată cu minimum 20 de minute înainte de expunerea la soare. Căutați SPF cu spectru larg protecție UVA, cât și de UVB.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân