7 măşti de păr pentru strălucire şi regenerare, ideale în timpul verii

Soarele arzător al verii îţi usucă părul şi este lipsit de strălucire? Încearcă aceste măşti naturale!
  • Publicat:
7 măşti de păr pentru strălucire şi regenerare, ideale în timpul verii
Sursa foto: 123rf.com

Adorăm soarele şi nu ne mai săturăm de bălăceala în mare sau la piscină, dar părul nostru oare ce părere are despre asta? Cu siguranţă are câteva obiecţii, iar asta se reflectă în aspectul său uscat, degradat, „ca o mătură”. Soarele puternic, clorul din piscine, apa sărată sunt „ingredientele” perfecte pentru un dezastru la capitolul podoabă capilară. Există însă soluţii: măştile de păr pe bază de ingrediente naturale, ieftine şi eficiente!

Iată 7 reţete de măşti ultrahrănitoare pentru părul tău „însetat”!

Mască de păr cu banane şi miere

Ingrediente: o banană, 2 linguri de miere, o lingură de iaurt.
Preparare: pasează banana până obţii un piure, apoi adaugă şi celelalte ingrediente, amestecă bine până obţii o pastă omogenă.

Aplică amestecul pe toată lungimea părului, lasă să acţioneze 15-30 de minute, apoi clăteşte părul cu apă călduţă.

Banana este bogată în vitamine, antioxidanţi şi potasiu, iar în combinaţie cu mierea şi iaurtul, revitalizează părul uscat, întăreşte rădăcina firului şi hidratează foliculii de păr.

Mască de păr cu ou şi ulei de măsline

Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet, un ou.
Preparare: se amestecă bine toate ingredientele până se obţine o pastă omogenă. Se aplică pe lungimea părului, se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi de clăteşte părul cu apă călduţă. Dacă ai părul mai lung, poţi dubla cantităţile ingredientelor.

Uleiul de măsline hidratează excelent şi îi conferă părului necesarul de grăsimi sănătoase, precum şi vitamina E. Părul devine strălucitor, fin, moale şi mai rezistent.

Mască de păr cu avocado şi miere

Ingrediente: un avocado, 2 linguri de miere.
Preparare: pasează pulpa de avocado (se recomandă un fruct foarte copt) până obţii un piure, apoi adaugă mierea şi amestecă până la omogenizare. Aplică masca pe lungimea părului, lasă 15-20 de minute să acţioneze, apoi clăteşte cu apă călduţă. Este un tratament eficient şi pentru scap, deoarece stimulează regenerarea părului.

Avocado conţine vitaminele A, B, D şi E şi alte grăsimi sănătoase care conferă luciu părului. De asemenea, hidratează în profunzime scalpul şi previne căderea părului.

Mască de păr cu lapte de cocos şi ulei de lavandă

Ingrediente: 2 picături de ulei natural de lavandă, 2 linguri de lapte de cocos.
Preparare: amestecă uleiul de lavandă cu laptele de cocos, apoi aplică de la rădăcini până la vârfuri. Acoperă capul cu o bonetă de duş şi şasă masca să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, spală părul cu şamponul obişnuit, foloseşte balsam hidratant şi clăteşte bine părul cu apă călduţă.

Laptele de cocos este un agent emolient natural, care elimină aspectul frizzy al părului şi îi redă acestuia netezimea şi strălucirea.

Mască de păr cu avocado şi ou

Ingrediente: o jumătate de avocado, 2 gălbenuşuri, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin.
Preparare: pasează pulpa de avocado, apoi adaugă treptat uleiul de măsline şi gălbenuşurile, până obţii o pastă omogenă. Aplică masca pe întreaga lungime a părului, acoperă cu o bonetă de duş şi lasă să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, clăteşte părul cu apă rece, spală cu şamponul obişnuit, foloseşte balsamul şi clăteşte la final cu apă călduţă.

Gălbenuşul are proprietăţi hidratante şi conferă părului catifelare şi moliciune, în timp de avocado şi uleiul de măsline aduc un strop de strălucire binemeritată podoabei tale capilare. 

Mască de păr cu căpşune şi maioneză

Ingrediente: 8 căpşune, 2 linguri de maioneză (reţeta clasică: un gălbenuş crud şi unul fiert, ulei, muştar şi ulei).
Preparare: se pasează căpşunele şi se adaugă maioneza, se amestecă bine şi se aplică pasta obţinută pe părul umed. Se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se clăteşte părul cu apă călduţă.

Căpşunele sunt bogate în antioxidanţi benefici pentru firul de păr, în timp de maioneza este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase care hidratează în profunzime.

Mască de păr cu ulei de cocos şi miere

Ingrediente: 2 linguri de ulei de cocos topit, 2 linguri de miere, o lingură de oţet din cidru de mere.
Preparare: lasă uleiul de cocos la microunde timp de câteva secunde, până se topeşte, apoi amestecă-l cu mierea şi oţetul. Aplică mixul de păr şi lasă să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. 

Oţetul din cidru de mere şi uleiul de cocos sunt ingrediente de nelipsit pentru un păr sănătos. Împreună cu mierea, aceste ingrediente au proprietăţi antibacteriene şi antioxidante care ajută la stimularea creşterii părului, hidratează foliculii fără să îi încarce şi previn uscarea excesivă a scalpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân