6 pași pentru a scăpa de călcâiele crăpate

Din fericire, există câțiva pași prin care poți trata călcâiele crăpate, chiar acasă sau cel puțin poți preveni apariția pielii uscate.
  • Publicat:
6 pași pentru a scăpa de călcâiele crăpate
Foto: envato

Este foarte ușor ca pielea de pe călcâie să se usuce și să crape, în special în sezonul rece. Din fericire, există câțiva pași prin care poți trata călcâiele crăpate, chiar acasă sau cel puțin poți preveni apariția pielii uscate. Iată șase pași simpli recomandați de Academia Americană de Dermatologie pe care să îi urmezi în confortul casei.

  1. Limitează băile și dușurile la 5-10 minute. Atunci când stai prea mult sub duș sau în cadă pielea se poate usca mai rău, iar aspectul călcâielor crăpate se poate înrăutăți. De asemenea, atunci când folosești prosopul pentru a absorbi excesul de apă, folosește mișcări delicate.
  2. Folosește un gel de duș fără parfum. În felul acesta picioarele își vor menține uleiurile naturale.
  3. Hidratează pielea imediat după baie. Optează pentru o cremă care conține 10-25% uree, alfa-hidroxi acizi sau acid salicilic și aplică produsul imediat după baie, cât pielea este încă umedă, astfel încât călcâiele să rețină produsul și să primească hrănirea de care au nevoie.
  4. Înainte de somn, aplică vaselină cosmetică pe călcâie. Poartă șosete pe timpul nopții astfel încât să nu lași urme de grăsime pe lenjeria de pat.
  5. Protejează călcâiele. Pe timpul zilei, aplică un bandaj lichid pe crăpături pentru a crea o barieră protectoare care reduce durerea, accelerează vindecarea și oprește pătrunderea germenilor printre crăpături.
  6. Folosește pantofii potriviți. Dacă ai pielea uscată și crăpată, evită pantofii cu călcâiul descoperit, sandalele, papucii sau șlapii.

De cele mai multe ori, călcâiele crăpate sunt produse de afecțiuni medicale, precum diabetul. Dacă te confrunți cu călcâie uscate și sever crăpate și nu observi îmbunătățiri după aceste sfaturi, fă o vizită la medicul dermatolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân