6 greșeli pe care le faci când aplici fondul de ten. Evită-le, altfel vei avea un aspect îmbătrânit!

Probabil că fondul de ten se află printre produsele de make-up care provoacă cele mai multe bătăi de cap. Pe lângă alegerea nuanței corecte, acesta trebuie aplicat corespunzător. O aplicare greșită poate oferi pielii noastre un aspect îmbătrânit.
  • Publicat:
6 greșeli pe care le faci când aplici fondul de ten. Evită-le, altfel vei avea un aspect îmbătrânit!
Sursa foto: Shutterstock

Fondul de ten este un produs care ne ajută să obținem un machiaj impecabil. Cu toate acestea, este foarte important să ținem cont de câteva aspecte importante atunci când aplicăm acest produs, astfel încât pielea noastră să arate impecabil.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care probabil le faci fără să-ți dai seama atunci când folosești fondul de ten:

Folosești un fond de ten cu finish mat

Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen, proteină esențială pentru elasticitatea pielii, începe să scadă. Din această cauză, piele începe să arate din ce în ce mai ternă, ridată. În cazul în care te-ai întrebat de ce tenul tău arată îmbătrânit, iar ridurile si liniile fine sunt accentuate de fondul de ten, cel mai probabil în trusa ta de make-up se află un fond de ten cu un finish mat. În locul acestuia, ar fi indicat să achiziționezi unul hidratant. Alege o formulă cu ingrediente emoliente și hidratante sau, și mai bine, un fond de ten în compoziția căruia să se regăsească și un ser anti-îmbătrânire.

Nu folosești primer

Dacă fondul tău de ten nu se așază bine pe zonele cu riduri și linii fine, dacă nu rezistă pe ten toată ziua sau dacă te face să simți că vrei să-ți îndepărtezi machiajul cât mai repede și să nu mai folosești un astfel de produs niciodată, atunci problema ta constă în lipsa primerului. Cel mai recomandat primer este cel cu formulă hidratantă. Acesta ajută fondul de ten să se așeze pe piele uniform și să reziste întreaga zi.

Folosești nuanțe de fond de ten prea deschise

Dacă te îndepărtezi prea mult de nuanța pielii tale și folosești un fond de ten mult prea deschis, pielea ta va căpăta un aspect palid, lipsit de vitalitate.

Testează întotdeauna produsul pe zona maxilarului, pentru a te asigura că ai găsit nuanța perfecta pentru tenul tău. Din fericire, există numeroase nuanțe din care putem alege varianta care ni se potrivește.

Folosești fond de ten care se oxidează

Dacă pur și simplu ai ales o nuanță prea închisă sau cu tonuri prea calde pentru pielea ta, iată care este soluția: testează întotdeauna potențialele nuanțe pe încheietura mâinii sau pe linia maxilarului pentru a te asigura că alegi tonul sau nuanța corectă.

În alte cazuri, s-ar putea ca fondul de ten să reacționeze cu uleiurile naturale ale pielii și să se oxideze. Utilizarea unui primer va crea o barieră între piele și fond de ten pentru a atenua această problemă.

Nu aplici corect fondul de ten

Folosirea degetelor în aplicarea fondului de ten nu va oferi un aspect natural tenului tău. Este timpul să renunți la acest obicei și să aplici produsul cu ajutorul unui burețel special. Cum aplici fondul de ten este la fel de important ca produsul pe care îl folosești. Burețelul ajută la aderența perfectă a fondului de ten pe piele și îl distribuie uniform.

Un ultim sfat: umezește burețelul înainte de a-l folosi pentru a crea un look hidratant și un finish perfect.

Folosești un fond de ten tip pudră

Dacă tenul tău prezintă semne de deshidratare, folosirea unui fond de ten pe bază de pudră nu va face decât să înrăutățească situația. Fondul de ten se va strânge între riduri și liniile fine, iar textura mată a acestuia va face ca fața ta să capete un aspect îmbătrânit. Renunță la fondul de ten tip pudră și alege unul lichid sau sub formă de spumă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân