(P) Funcțiile și particularitățile fondului de ten

  • Publicat:
(P) Funcțiile și particularitățile fondului de ten

Dacă ar fi să alegi doar un singur produs cosmetic pentru machiajul zilnic, care ar fi acesta? Cu siguranță printre opțiunile de bază ar fi fondul de ten! Acesta constituie un remediu cosmetic decorativ dezvoltat pentru uniformizarea tonului și mascarea tuturor imperfecțiunilor pielii.

Textura sa delicată asigură o acoperire imperceptibilă și lăsa un aspect catifelat. Pe lângă funcția sa estetică, remediul cosmetic asigură o îngrijire suplimentară, datorită formulei sale hidratante pe bază de uleiuri vegetale(avocado, jojoba, măsline).  Nu cauzează un efect de mască și restabilește bariera hidrolipidică a epidermei.

Compozițiile ce conțin filtre UV protejează activ pielea împotriva radiațiile ultraviolete- una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature. Fondul de ten înlătura toate semnele oboselii, maschează cearcănele și cercurile întunecate de sub ochi. În plus conferă prospețime și luminozitate.

Însă, toate aceste efecte uimitoare sunt realizabile doar prin utilizarea sa corectă. Înainte de aplicare, pielea trebuie să fie curățată și hidratată cu ajutorul unui demachiant, loțiune nutritivă sau toner facial.

Să descoperim împreună care sunt cele  mai importante tipuri de fond de ten:

  • Fondul de ten lichid este cel mai popular produs decorativ, deoarece este cel mai ușor de aplicat și combinat.
  • Fondul de ten hidratant pe bază de ingrediente active (acid hialuronic, vitamina E, uleiuri) este o soluție ideală pentru pielea uscată și îmbătrânită. Un asemenea produs cosmetic oferă o grijă suplimentară și maschează instantaneu toate imperfecțiunile minore ale pielii, ridurile și petele pigmentare.
  • Fondul de ten matifiant este cea mai bună alegere pentru tenul gras. De regulă, asemenea formule nu conțin uleiuri, au o textură mai ușoară și un finisaj mat. Adesea, în compoziția produsului cosmetic există microparticule minerale și alte componente, care echilibrează producția de sebum și „neutralizează” luciul inestetic.
  • Fondul de ten cu protecție solară este perfect pentru orice perioadă a anului, indiferent de anotimp.
  • Fondul de ten impermeabil este un remediul cosmetic, ce rezistă zilelor caniculare și ploilor torențiale. Însă specialiștii nu recomandă utilizarea sa sistematică, deoarece complexul de siliconi și uleiuri minerale pot înfunda porii. Îndepărtează fondul de ten impermeabil cu un agent special – de exemplu, ulei hidrofil.
  • Fondul de ten reflectorizant oferă tenului o strălucire naturală datorită particulelor reflexive din compoziție.

Tipurile de fonduri de ten în conformitate cu nuanța pielii:

  • foarte deschis: pentru  pielea foarte deschisă, adesea cu un ton roz,
  • deschis: pentru pielea deschisă,
  • mediu: pentru pielea măslinie,
  • bronz: pentru tenul întunecat sau bronzat.

Ai grijă de piele ta, alege un fond de ten potrivit și optează pentru un machiaj natural.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân