Cum să cureți corect beauty blender-ul pentru a evita acneea

Pensulele și beauty blender-ul, trebuie curățate și dezinfectate după fiecare utilizate pentru a evita apariția acneei sau a altor probleme de piele.
  • Publicat:
Cum să cureți corect beauty blender-ul pentru a evita acneea
Foto> shutterstock

Multe femei se confruntă cu probleme ale tenului, iar una dintre principalele cauze ține de curățarea instrumentelor de make-up. Mai exact, pensulele și burețelul de machiaj, beauty blender-ul, trebuie curățate și dezinfectate după fiecare utilizate pentru a evita apariția acneei sau a altor probleme de piele. Dacă ți se pare imposibil ca după fiecare machiaj să-ți cureți instrumentele de make-up, încearcă măcar să ai acest obicei de cel puțin 2-3 ori pe lună.

De ce ar trebui să cureți beauty blender-ul cu regularitate?

Dacă în ultima perioadă te-ai confruntat cu acnee și ai sărit peste pasul de a-ți curăța beauty blender-ul, acesta ar putea fi principalul motiv care a dus la apariția acestei probleme. În realitate, pensulele de machiaj, burețeii și alți aplicatori folosiți în acest sens pot fi gazde ideale pentru bacterii, virusuri și alți germeni. Aceste instrumente de machiaj acumulează treptat murdăria, germenii, resturile de machiaj și produsele pentru piele. Germenii se pot înmulți în acest mediu, iar aplicând și reaplicând cu aceleași instrumente nu faci altceva decât să duci la împrăștierea lor pe piele, aspect care poate contribui la iritații, infecții ale pielii și acnee.

Cum să cureți corect beauty blender-ul?

Am întâlnit de-a lungul timpului mul te metode de curățare, mai ales că m-a interesat acest aspect. Am testat varianta cu beauty blender-ul pus într-un recipient cu apă și săpun delicat pe care l-am introdus ulterior timp de 1 minut la cuptorul cu microunde, dar nu pot spune că am rămas profund impresionată de rezultat. În schimb, poți încerca următorul lucru. Într-un recipient cu apă călduță lasă burețelul să se înmoaie și adaugă un săpun pentru piele sensibilă sau un produs special de curățare a instrumentelor de machiaj. Repetă procesul până îndepărtezi tot produsul, apoi clătește, folosește un spray dezinfectant pentru pensule sau bureței și lasă-l la uscat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân