6 dintre cele mai bune ingrediente anti-îmbătrânire, potrivit dermatologilor

Unele seruri ajută la reducerea semnelor vizibile ale îmbătrânirii și la promovarea pielii sănătoase și mai radiante. Descoperă despre ce ingrediente anti-îmbătrânire este vorba!
  • Publicat:
6 dintre cele mai bune ingrediente anti-îmbătrânire, potrivit dermatologilor
6 dintre cele mai bune ingrediente anti-îmbătrânire, potrivit dermatologilor Sursa foto: Shutterstock

Există numeroase produse care susțin că pot face ridurile să dispară peste noapte, dar adevărul este că doar câteva ingrediente au fost dovedite clinic ca fiind eficiente în reducerea îmbătrânirii și a ridurilor. Nu trebuie să plătești sume mari de bani pentru creme sofisticate. Respectarea sfaturilor  medicilor dermatologi și utilizarea ingredientelor bine cercetate pe care le recomandă sunt cele mai bună opțiuni pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii.

În continuare, îți voi prezenta o listă cu 6 ingrediente anti-îmbătrânire.

Protecție solară

Prevenția este cheia pentru reducerea riscului de îmbătrânire a pielii. Utilizarea zilnică a unei creme cu protecție solară cu SPF de 30 sau mai mare este unul dintre cele mai eficiente obiceiuri pe care le poți adopta pentru a preveni îmbătrânirea pielii. Crema cu protecție solară este cel mai studiat ingredient anti-îmbătrânire, deoarece protejează pielea de daunele UV și ajută la diminuarea apariției ridurilor și tonului neuniform al pielii. Studiile au descoperit că până la 80% din semnele vizibile ale îmbătrânirii faciale provin de la expunerea la soare, astfel încât un SPF zilnic este crucial pentru a menține pielea sănătoasă și cu un aspect mai tânăr.

Antioxidanți precum vitamina C și acidul ferulic

Serurile care conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și acidul ferulic, sunt esențiale pentru protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de radiațiile UV și radicalii liberi. Vitamina C ajută la formarea de colagen, care este important pentru menținerea elasticității și fermității pielii. Utilizarea unui ser cu vitamina C în fiecare zi poate preveni pierderea de colagen legată de expunerea la soare și poate stimula producția de colagen. Pentru o formulă mai puternică, poți căuta un ser care conține vitamina C în combinație cu acidul ferulic, care protejează producția de colagen existentă și ajută la menținerea aspectului tânăr al pielii. De asemenea, acidul ferulic poate calma pielea atunci când este combinat cu formule de retinol.

Retinoizi

Retinolul este un ingredient anti-îmbătrânire puternic care stimulează regenerarea celulară și crește producția naturală de colagen în piele. În ciuda reputației sale, retinolul nu subțiază pielea dacă este combinat cu antioxidanți și ingrediente calmante. Un exemplu de astfel de ingredient este Bakuchiol, un derivat natural al retinolului care stimulează producția de colagen și întărește barierele de umiditate ale pielii, prevenind astfel iritarea și pierderea de apă din țesuturi.

Factor de creștere epidermic

Factorul de creștere epidermic este o proteină mare derivată din celule umane, animale sau vegetale care stimulează creșterea proteinelor structurale, precum colagenul și elastina. De asemenea, acesta ajută la repararea țesuturilor după leziuni, fiind un produs ideal după proceduri medicale precum micro-needling și laser.

Peptide

Peptidele sunt blocurile de construcție ale proteinelor și ajută la construirea colagenului și îmbunătățirea hidratării pielii. Studiile au demonstrat eficiența acestora în anti-îmbătrânire, un studiu din 2019 arătând îmbunătățiri semnificative în reducerea ridurilor după aplicarea topică a peptidelor.

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient excelent pentru pielea uscată și cu riduri, deoarece poate oferi un efect imediat de umplere și ajută la hidratarea pielii în timp. Este unul dintre cele mai bune ingrediente anti-îmbătrânire.

Surse: byrdie.com, healthline.com, scitechdaily.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being