Acidul ferulic – De ce ar trebui introdus în rutina de skincare?

Frumusețea sclipitoare pe care o oferă acest ingredient tenului face ca orice femeie interesată de aspectul și sănătatea pielii ei să fie interesată de beneficiile pe care le are acidul ferulic.
  • Publicat:
Acidul ferulic – De ce ar trebui introdus în rutina de skincare?
Foto: freepik / Acidul ferulic – De ce ar trebui introdus în rutina de skincare?

Dacă rutina ta obisnuită de skincare nu-ți aduce rezultatele mult așteptate, cel mai probabil este timpul să faci anumite schimbări și să arunci o privire la caracteristicile și beneficiile pe care acidul ferulic le are asupra tenului.

Frumusețea sclipitoare pe care o oferă acest ingredient tenului face ca orice femeie interesată de aspectul și sănătatea pielii ei să fie interesată de beneficiile pe care le are acidul ferulic, astfel încât să poată lua o decizie în ceea ce privește o introducere a acestuia în rutină.

Ce este acidul ferulic?

Este un antioxidant natural și potent care este obținut strict din surse vegetale. Acesta se găsește pe pereții celulelor unor plante precum ovăzul și orezul, dar și în semințele anumitor fructe precum portocala sau mărul. Din cauza faptului că acest acid aduce foarte multe beneficii plantelor și fructelor respective, specialiștii s-au gândit că introducerea acestui acid ca ingredient în anumite produse de skincare ar aduce multe zâmbete pe chipul iubitoarelor de frumusețe. La fel ca și în cazul plantelor și al fructelor, acidul ferulic contribuie la protejarea și menținerea pielii permanent tânără.

Prin compoziția sa, acidul ferulic este destul de asemănător cu vitamina C, însă prezintă mici diferențe: mai blând și mai stabil cu pielea tenului.

Pentru ce este folosit acest ingredient în rutina de skincare?

Acidul ferulic este folosit în principiu pentru a combate radicalii liberi, care joacă un rol esențial când vine vorba de problemele legate de îmbătrânirea aspectului pielii sau de riduri. Conform Healthline, acest acid este indicat în a fi utilizat zilnic sub formă de supliment, fiind de mare folos persoanelor cu diabet zaharat și hipertensiune pulmonară. În cazul în care dorim rezultate la nivelul pielii, se recomandă să fie introduse serurile în locul suplimentelor alimentare. Acidul ferulic mai este folosit pentru conservarea alimentelor și în industria farmaceutică, prin includerea sa în unele medicamente.

Care sunt beneficiile aduse de acest acid?

Acidul ferulic poate aduce beneficii tenului în diferite moduri:

Protejează pielea împotriva razelor UV

Specialiștii susțin faptul că acidul ferulic adăugat în cremele cu protecție solară pot ridica nivelul de SPF și astfel, pot preveni mult mai bine deteriorările apărute în urma expunerilor la soare.

Reduce infamațiile apărute pe ten

Acidul ferulic are puterea unui bun anti-inflamator. Acesta poate calma inflamațiile tenului și este de mare ajutor în tratarea afecțiunilor de acest tip precum acneea, dermatita seboraică sau hiperpigmentările.

Repară și protejează celulele afectate ale pielii

Aspectul de piele îmbătrânită apare din cauza atomilor (radicali liberi) care au puterea de descompunere a celulelor corpului. Acidul ferulic contribuie la neutralizarea acestori atomi și astfel, stagnează acest proces de îmbătrânire al pielii.

Oferă luminozitate pielii

Hiperpigmentarea este atunci când pielea noastră suferă prin apariția anumitor pete mai întunecate decât zona ce le înconjoară. Aceste pete apar din cauza producției unei cantități mult prea mari de melanină. În acest caz, acidul ferulic este de ajutor datorită puterii sale de inhibare a producerii de enzime producătoare de melanină și atfel, oferă un efect mult dorit de luminozătate tenului.

Amplifică efectele pe care le au alte ingrediente asupra tenului nostru

Acidul ferulic lucrează de minune alături de alte ingrediente antioxidante, în special cu vitamina C. Un ingredient foarte comun în produsele de înfrumusețare, vitamina C nu reușește să facă minuni atunci când este folosită singură, mai ales în situațiile în care este expusă la soare. În această situație, specialiștii susțin faptul că acidul ferulic are un rol foarte important în stabilizarea vitaminei C. Acționând împreună, protecția pielii împotriva daunelor pe care soarele le poate provoca crește semnificativ și bineînțeles, riscurile de apariție a unor pete sau arsuri nedorite scad.

Efecte adverse în urma utilizării acidului ferulic

În general, acidul ferulic este considerat a fi sigur pentru pielea tenului. Pentru a evita orice fel de reacție adversă, este recomandată aplicarea unei catități mici de produs pe o zonă a pielii. În cazul persoanelor cu ten sensibil sau cu afecțiuni ale tenului precum acneea sau eczemele, este obligatorie testarea produsului înainte de utilizarea propriu-zisă.

În cazul în care sunt prezente alergii la plantele sau fructele din care acidul ferulic este derivat, atunci există riscul ca persoana în cauză să fie alergică la acest ingredient și este de asemenea recomandată testarea produsului înainte de utilizare.

Folosirea produselor cu acid ferulic ar trebui să înceteze în cazul în care apar efecte pe piele precum

  • Roșeață
  • Eczeme
  • Senzație de mâncărime
  • Urticarie
  • Cojirea pielii

Surse:

Gioconda – https://giocondamedicalspa.ro/acid-ferulic-ingrijire-ten/

Healthline  – https://www.healthline.com/health/ferulic-acid#side-effects

Medical News Today – https://www.medicalnewstoday.com/articles/ferulic-acid#products

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân