5 modalități prin care să-ți îndrepți părul în mod natural, acasă

  • Publicat:
5 modalități prin care să-ți îndrepți părul în mod natural, acasă

Vrei să îți îndrepți părul lesne, fără a-l agasa cu aparatele de styling? Din fericire, există câteva moduri prin care poți face acest lucru, fără a-l deteriora. Deși nu vei obține aspectul oferit de plăcile de păr, de pildă, vei avea un aspect îngrijit, un păr frumos și drept.

Înfășoară strâns părul proaspăt spălat

Când părul este ud, piaptănă-l și împarte-l în două, în centru. Perie partea stânga până la cea dreapta și înfășoară-l în spate, fixându-l în agrafe. Lasă-l să se usuce complet. Pentru a evita încrețirea, poți opta pentru o eșarfă dintr-un material fin în care să îți înfășori capul, în timpul somnului.

Pune părul pe bigudiuri mari

Folosește bigudiuri mari de par pentru a rula bucăți de par umed și fixează-le strâns pe cap. Lasă părul să se usuce complet. Acest lucru este important, încât cea mai mică umiditate poate face bucla să revină.

Prinde părul în coc

Dacă ai un păr ascultător, cu șuvițe drepte, atunci această metodă va funcționa de minune pentru tine. Strânge părul într-o coadă și răsucește-l că pe o frânghie. Înfășoară în jurul acestuia un coc și fixează cu un elastic de par sau cu agrafe. Lasă-l să se usuce ătocmai și apoi perie-l. De precizat că această metodă nu funcționează și pentru părul creț.

Masca homemade de îndreptare a părului

Laptele plin de grăsime (nucă de cocos sau vacă) are un efect de condiționare asupra părului, care îl netezește și îl îmblânzește, ajutându-l să stea mai drept.

Mod de preparare: amestecă o cană de lapte integral sau de cocos cu o lingură de miere și lasă-l să fie absorbit de par timp de o oră, apoi spală-l.

*De asemenea, poți amestecă două căni de lapte cu un gabenus de ou. Înmoaie părul preț de 10 minute, apoi strânge-l fără a clăti și acoperă-l cu o masca de baie /folie alimentară pentru încă 30 de minute. Clătește-te apoi bine bine și usucă părul folosind o perie.

Piaptănă părul până se usucă

După ce te-ai spălat pe cap, lasă părul să se usuce complet la aer cald, dar continuă să îl perii la fiecare cinci minute. Poți face acest lucru și în fața unui ventilator cu aer cald pentru o uscare mai rapidă.

Citește și: Mituri despre spălarea părului pe care orice femeie ar trebui să le știe

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân