Mituri despre spălarea părului pe care orice femeie ar trebui să le știe

  • Publicat:
Mituri despre spălarea părului pe care orice femeie ar trebui să le știe

Chiar dacă spălarea părului pare să fie o acțiune simplă, ei bine, există și femei care nu o fac cu trebuie. Dacă ești una dintre cele ce cred că a-și clăti părul cu apă rece sau a-l șampona excesiv este un lucru bun… acest articol este pentru tine.

Mituri despre spălarea părului pe care ar trebui să le dai uitării de azi

Temperatura apei

Se spune că spălarea părului cu apă rece ajută la sănătatea capilară și redă luciul părului, însă acest lucru este FALS. Apa călâie este cea mai potrivită, deschide cuticula părului și permite înlăturarea murdăriei.

Frecvența spălării

Multe femei sunt de părere că este corect să te speli pe cap zilnic, însă, iarăși, acest lucru este GREȘIT. Potrivit specialiștilor, media ar trebui să fie undeva la trei spre cinci zile, dar și acest lucru depinde de la femeie la femeie. Poți încerca să nu îți mai speli părul atât de des, astfel încât acesta să revină la producția sa normală de ulei, mai apoi să decizi de câte ori simți că trebuie să te speli pe cap.

Spuma

Fie că te-ai obișnuit cu produsele din comerț sau cu o gamă de înalta calitate, trebuie să NU asociezi spuma pe care o face șamponul cu faptul că acesta CURAȚĂ. Spuma apare, de fapt, în urma unor sulfați dăunatori, precum sulfatul lauriu de amoniu și sulfatul lauril de sodiu, compuși ce se regăsesc aproape în orice șampon/balsam comercial. Aceste produse îți pot da iluzia unui par mai mătăsos, însă de fapt acestea creează un strat de acoperire în loc să îți hidrateze părul.

Frecarea părului

Un alt lucru incorect pe care îl fac femeile este frecarea scalpului atunci când aplică produs pe par. Dacă te speli AGRESIV tot ce vei face este să încurci și să ridici cuticula de pe fir, lucru care va duce în timp la căderea părului.

Uscarea părului

Ultima etapă pentru îngrijirea corectă a părului este uscarea, dar în NICIUN caz cu prosopul. Dacă îți prinzi părul într-un turban, firele de par de la nivelul tamplei se vor încorda, lucru care duce la căderea părului. Cel mult, poți tapota părul cu grijă, evitând mișcările de răsucire.

Citește și: Vodca în șampon, cel mai nou trend în îngrijirea părului

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân