Ți-au rămas albușuri? Folosește-le pe față! 3 rețete de măști cu albuș de ou pentru fiecare tip de ten

Descoperă trei reţete de mască de față cu albuș de ou pentru ten gras, mixt şi uscat.
  • Publicat:
Ți-au rămas albușuri? Folosește-le pe față! 3 rețete de măști cu albuș de ou pentru fiecare tip de ten
Descoperă 3 rețete de mască de față cu albuș de ou. Foto: Shutterstock

Datorită proteinelor, vitaminelor și mineralelor conținute, albușul de ou poate fi un ingredient benefic pentru piele. Inclus în măști de față, albușul poate ajuta la eliminarea excesului de sebum, dar și la atenuarea ridurilor. 

Descoperă mai jos 3 reţete de mască de față cu albuș de ou, în funcţie de fiecare tip de ten: gras, mixt, uscat.

Foto: Shutterstock

Mască de față cu albuș de ou pentru tenul gras

Această mască este ideală pentru persoanele care au pielea grasă. Iată cum o poţi face: amestecă un albuş de ou cu zeama de la o jumătate de lămâie. Spală-te pe faţă cu apă caldă, apoi aplică un strat subţire din mixul obţinut, cu ajutorul unei dischete demachiante. Evită zona ochilor!

Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Poţi folosi această mască de faţă de maximum 3 ori pe săptămână.

Mască de față cu miere și albuș de ou pentru tenul mixt

Această mască este indicată persoanelor care au pielea uscată pe obraji şi grasă în zona T (frunte, nas, bărbie). Iată cum se face: amestecă un albuş de ou până obţii o spumă albă şi adaugă 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi una de miere.

Spală-te pe faţă cu apă caldă, apoi aplică masca, folosindu-te de o dischetă demachiantă. Lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

Mască de față cu albuș pentru riduri și ten uscat

Această mască hidratează în profunzime pielea, atenuând totodată aspectul porilor şi ridurile. Iată cum se face: pune într-un blender un albuş de ou, 7 boabe de strugure şi mixează până obţii o cremă fină.

Spală-te pe faţă cu apă caldă, apoi aplică masca şi las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă caldă. Este indicată aplicarea suplimentară a unei creme hidratante după îndepărtarea măştii.

Alte ingrediente care pot fi folosite pentru realizarea unor măşti de faţă naturale şi eficiente sunt uleiul de măsline, uleiul de cocos, iaurtul sau gelul de aloe vera.

Precauţii la folosirea măştilor de faţă cu albuş

Albuşul de ou poate cauza reacţii alergice, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse alergii. De aceea, înainte de aplicarea măştii, este indicată folosirea unei cantităţi mici pe o porţiune ascunsă a pielii (în spatele urechii, sub bărbie, pe palmă etc.), pentru testarea reacţiilor alergice.

Dacă nu apar modificări de culoare, mâncărimi, senzaţie de arsură în următoarele 15 minute, înseamnă că masca poate fi folosită în siguranţă şi pe pielea feţei.

De asemenea, se recomandă precauţie la aplicarea măştii de faţă cu albuş. Ouăle crude pot fi purtătoare ale bacteriei Salmonella.

Dacă, accidental, albuşul ajunge în apropierea gurii şi este ingerat, dar şi dacă este aplicat pe pielea crăpată, cu leziuni, zgârieturi, tăieturi, răni, este posibil să apară simptome precum diaree, febră, greaţă, vomă, crampe abdominale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân