Alimentul banal cu beneficii uriașe asupra aspectului tenului tău. Ce să mănânci ca să ai glass skin

Coreea a devenit foarte populară în întreaga lume datorită cosmeticelor sale, dar și pentru trendul glass skin.
  • Publicat:
Alimentul banal cu beneficii uriașe asupra aspectului tenului tău. Ce să mănânci ca să ai glass skin
Alimentul banal cu beneficii uriașe asupra aspectului tenului tău. Ce să mănânci ca să ai glass skin

Glass skin a devenit un trend global. Acest termen se referă la pielea excepțional de netedă, uniformă și strălucitoare, care are aspectul sticlei. Pentru a obține un asemenea ten, trebuie să consumați un singur aliment. Iată ce mănânci ca să ai glass skin! 

Ce este glass skin

În ultimii ani, glass skin a ajuns să devină un trend global. Multe persoane își doresc să aibă pielea uniformă și strălucitoare, asemănătoare aspectului de sticlă. Glass skin oferă și un ten intens hidratat, însă multe femei nu știu ce să consume pentru a avea pielea perfect netedă. Ei bine, aflați în materialul următor!

Sardinele au fost batjocorite ani de zile, și pe nedrept, susțin experții în frumusețe. Dacă nu știați până acum, sardinele au o putere nutritivă extrem de mare.

Doar o porție de 11 grame de sardine este săracă în calorii, bogată în proteine și are foarte puțini sau deloc carbohidrați. O porție vă oferă o abundență de acizi grași omega-3, 30-70% din necesarul zilnic de vitamina D, până la 130% din necesarul de B12 și 70-90% din necesarul zilnic de seleniu”, a declarat Amanda Nighbert, un dietetician din Kentucky.

Sardinele, beneficii uriașe pentru ten

Drept urmare, sardinele au fost încorporate în rutinele de îngrijire a pielii. Creatorii de conținut de pe Tik-Tok susțin că, prin consumul regulat de sardine, reușesc să obțină mereu râvnita ‘piele de sticlă’.

Înainte de a da bani mulți pe seruri pentru ten, ar fi bine să încercați și sardinele.

„Nutriția este un jucător important atunci când examinăm sănătatea pielii și în atingerea anumitor obiective în ceea ce privește aspectul pielii noastre. Când nu avem o dietă echilibrată, ducem o luptă grea. În multe cazuri, sănătatea precară a pielii poate fi mult îmbunătățită prin efectuarea unor mici schimbări în alimentație”, a declarat Dr. Angela Casey, un dermatolog din Ohio.

Când vine vorba de îmbunătățirea sănătății pielii, specialiștii recomandă încorporarea alimentelor bogate în nutrienți, cum ar fi:

  • Vitaminele C, E, A, D, K și B (inclusiv B3, B5 și B7)
  • Zinc
  • Seleniu
  • Colagen
  • Acizi grași Omega-3.

Ce ne recomandă specialiștii

„Mulți dintre acești nutrienți se găsesc în sardine, inclusiv seleniu și vitaminele B și D. În plus, grăsimile și colesterolul sunt componente importante ale pielii noastre”, a mai spus Casey.

Acizii grași omega-3 joacă un rol important în sănătatea organismului, ajutând la reglarea nivelului de glucoză, susținând producția musculară și încetinind procesul de îmbătrânire.

„Zahărul, carbohidrații simpli și alcoolul își pun amprenta asupra pielii noastre, contribuind la inflamație, care, la rândul său, ne distruge colagenul și fibrele elastice, creează sensibilitate în piele și, de asemenea, duce la un aspect tern al pielii”, a mai explicat Casey.

Citește și: 3 trucuri pentru mâini frumoase și catifelate

Consumul zilnic de sardine

„Este important de reținut că îmbunătățirea sănătății pielii va necesita, cel mai probabil, mai mult decât adăugarea unui anumit aliment în dieta ta. Adăugarea zilnică a sardinelor ar ajuta cu siguranță la umplerea golurilor pentru nutrienții importanți care ar putea să vă lipsească. Dar pentru a vedea cele mai bune rezultate, trebuie să vă uitați cu adevărat la dieta dumneavoastră. Există multe alimente pe care s-ar putea să le consumați frecvent și care vă fac pielea nesănătoasă”, a adăugat și un alt specialist, Nighbert.

Acesta a menționat că, pe lângă vinovații obișnuiți precum zahărul, făina și alimentele prăjite și foarte procesate, alergenii alimentari obișnuiți precum porumbul, soia, glutenul, lactatele și ouăle pot afecta, de asemenea, aspectul pielii.

Toată lumea iubește o soluție rapidă, iar nebunia „mâncarea de sardine pentru pielea de sticlă” este un alt exemplu de soluție simplă. Sardinele în sine nu sunt răspunsul pentru a obține o piele de sticlă. Există mulți alți factori care trebuie luați în considerare”, a spus Casey, mai notează huffpost.com. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân