3 ingrediente minune care te ajută să combați hiperpigmentarea pielii iarna

  • Publicat:
3 ingrediente minune care te ajută să combați hiperpigmentarea pielii iarna

Hiperpigmentarea poate părea o problemă specifică verii, cu nivelurile ridicate de raze UV care cauzează pete întunecate de melanină în piele, dar se pare că iarna nu este cu mult mai bună. Temperaturile scăzute, umiditatea redusă și pielea uscată pot agrava probleme precum acneea și eczema, lăsând în urmă pete persistente.

Partea bună? Există o mulțime de produse noi care nu doar estompează pigmentarea, ci îmbunătățesc și aspectul general al pielii tale. Iată care sunt trei dintre ingredientele care fac minuni atunci când vine vorba despre pete pigmentare. Tot ce ai de făcut este să cauți produse cosmetice care le conțin.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic care poate ajuta la reducerea hiperpigmentării prin inhibarea activității tirosinazei, ceea ce poate diminua producția de melanină. Acest lucru poate contribui la estomparea petelor întunecate și la uniformizarea tonului pielii. De asemenea, poate lupta împotriva radicalilor liberi care pot îmbătrâni pielea mai rapid și poate stimula producția de colagen, îmbunătățind aspectul pielii tale.

Ciuperci albe shiitake

La fel cu vitamina C, ciupercile albe shiitake pot suprima producția de melanină, așa cum s-a constatat în unele studii, datorită unui compus prezent în ciuperci numit acid kojic. Acesta ajută la estomparea petelor întunecate și la uniformizarea tonului pielii. Cu toate acestea, este important să adaugi ciuperci albe shiitake sau acidul kojic în rutina ta de îngrijire a pielii sub îndrumarea unui dermatolog pentru a încerca să eviți iritațiile sau reacțiile alergice ale pielii.

Niacinamida

Un alt compus eficient pentru estomparea hiperpigmentării este niacinamida. Pe lângă acest aspect, are proprietăți antiinflamatorii care pot preveni formarea hiperpigmentării. De asemenea, contribuie la regenerarea celulelor moarte ale pielii și stimulează producția de colagen. Poate fi găsită în numeroase seruri, creme hidratante și tonere pe rafturile magazinelor.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân