6 trucuri pentru un machiaj rezistent vara

Majoritatea femeilor, în ziua de azi se lovesc de o problemă majoră în special pe timpul verii: rezistenţa machiajului. Căldura nu este cea mai bună prietenă a produselor de make-up şi tocmai de aceea ai nevoie de mici trucuri pentru a trece cu brio peste o zi caniculară.
  • Publicat:
6 trucuri pentru un machiaj rezistent vara

Majoritatea femeilor, în ziua de azi se lovesc de o problemă majoră în special pe timpul verii: rezistenţa machiajului. 

Căldura nu este cea mai bună prietenă a produselor de make-up şi tocmai de aceea ai nevoie de mici trucuri pentru a trece cu brio peste o zi caniculară. Ionuţ Ion, make-up artist Marionnaud, ne-a dezvăluit câteva trucuri folositoare pentru a avea un machiaj care să reziste cât mai mult timp.

Fondul de ten

Pentru un ten problematic, sensibil, cea mai bună soluţie pe timpul verii este să înlocuieşti fondul de ten cu un BB cream. Acest lucru permite o mai bună hidratare a tenului, totodată protejându-l împotriva radicalilor liberi şi acoperind imperfecţiunile, lejer.
Dacă totuşi ai nevoie de fond de ten, este recomandat pe timpul verii să foloseşti o textură uşoară care conţine pudră. Acest ingredient absoarbe excesul de sebum, astfel pielea ta nu va mai avea aspectul lucios neplăcut. Pentru a fixa fondul de ten, poţi folosi o pudră translucidă pe zonele de volum ale feţei (nas, frunte şi bărbie).

Produse speciale

Un alt truc sunt produsele de machiaj, rezistente la transfer, păstrându-se întreagă zi. Acestea conţin un ulei pe bază de silicon care le ajută să se fixeze foarte bine pe piele. Este important de ştiut că aceste tipuri de produse nu sunt indicate în a fi folosite zilnic.

Spray de fixare

Un alt truc pentru ca machiajul să reziste şi la peste 30 grade este folosirea unui spray fixant. Acest produs se foloseşte la finalul machiajului şi se pulverizează de la o distanţă de 15 – 20 cm de faţă. Cu ajutorul acestuia, machiajul va rămâne intact pe parcursul zilei. În funcţie de preferinţe, există mai multe tipuri de spray-uri fixante pe care le poţi folosi şi înainte de machiaj, ca bază, şi după machiaj cu un finish diferit, mat sau hidratant.

Cât mai puţine produse

Este recomandat ca pe timpul verii să folosim cât mai puţine produse cosmetice. „Le necessaire” după cum zic francezii, pentru a avea un machiaj impecabil, proaspăt şi lejer: o cremă BB ( care să matifieze şi să ascundă imperfecţiunile), un mascara rezistent ( waterproof), puţin blush în obraji şi un gloss de buze strălucitor sunt suficiente pentru a avea un look fresh, impecabil.

Apa termală şi hidratarea

Cu toţii ştim că hidratarea este importantă pentru corp, reprezântând un aspect de care să ţinem cont mai ales pe timpul verii. Din cauza căldurii, tenul suferă şi se deshidratează mult mai uşor. Apa termală este o soluţie eficientă pentru a păstra hidratarea, conţinând minerale şi vitamine esenţiale pielii, având proprietăţi astringente, emoliente, repară ţesutul de elastină şi colagen şi totodată oferă şi rezistenţă machiajului.

Rujul intens de dimineaţă până seară

Buzele îşi vor păstra culoarea dacă alegi să foloseşti puţin fond de ten sau anticearcăn înainte de a folosi rujul. Astfel creezi o barieră protectoare şi o bază pe care rujul se poate fixa foarte bine. De asemenea poţi folosi texturi mai rezistente decât rujul cremos obişnuit, cum ar fi rujul tip „cariocă” sau cele lichide cu uscare rapidă şi mată, conţinând mai mult pigment şi fixându-se pe buze întreagă zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”