Epilatul cu ceară: argumente pro şi contra

Părul pubian a devenit de-a lungul anilor o problemă de care am vrea să scăpăm cât mai uşor. Dar care este cea mai bună metodă? Iată câteva aspecte pro şi contra ale epilatului cu ceară!
  • Publicat:
Epilatul cu ceară: argumente pro şi contra

Părul pubian a devenit de-a lungul anilor o problemă de care am vrea să scăpăm cât mai uşor. Fie că este vorba de aspectul acestuia sau de sentimentul inconfortabil pe care îl oferă, cele mai multe dintre noi cu siguranţă optăm pentru înlăturarea sa.

Dar care este cea mai bună metodă? Iată câteva aspecte pro şi contra ale epilatului cu ceară!

PRO: Pielea este fină pentru o perioadă mult mai lungă de timp

Ştim cu toţii senzaţia de după rasul cu lama – pielea rămâne extrem de fină, dar a doua zi părul începe deja să crească, dând naştere unei senzaţii total neplăcute la atingere. Cu ceara nu este deloc la fel! Pielea fină se păstrează astfel pentru mult mai mult timp. Desigur, depinde cât de mult păr ai corp pe corp. Sunt persoane care pot rezista până la o lună cu epilarea cu ceară, dar alte persoane care trebuie să meargă o dată la două săptămâni. Chiar şi aşa – două săptămâni VS două zile – sună ideal!

CONTRA: Trebuie să laşi părul să crească

Un mare aspect negativ al epilatului cu ceară (mai ales daca urăşti părul pubian) constă în faptul că trebuie să îl laşi să crească puţin până la următoarea epilare. Spre deosebire de alte metode pentru epilare, faptul că trebuie să laşi părul să crească semnificativ constituie un mare dezavantaj al epiării cu ceară – în special în sezonul cald!

PRO: Părul nu va mai creşte la fel de gros după un timp

După o perioadă de epilat cu ceară, vei începe să observi faptul că părul tău nu mai creşte la fel ca înainte. Pe lângă faptul că nu mai creşte la fel de gros, este posibil ca în anumite zone să înceteze să mai crească per total sau să crească extrem de rar.

CONTRA: Riscul apariţiei infecţiilor

Foarte multe studii recente atestă faptul că părul pubian nu trebuie îndepărtat prin nicio metodă, în special prin epilarea cu ceară. Motivul constă în faptul că odată deschişi foliculii pielii, aceasta ar putea cu uşurinţă contacta bacterii, dezvoltând diverse boli pe care cu siguranţă nu am dori să le avem! Desgiur, este important ca zona intimă să aibă un aspect îngrijit şi curat, dar simpla tundere a părului sau rasul ocazional cu lama ar putea fi cele mai bune opţiuni!

PRO: Lipsa iritaţiilor

Atunci când radem pielea constant, în special în zona inghinală, unde acesta creşte mult mai des şi mult mai gros, iritaţiile nu încetează să apară. Fiind o zonă delicată, care nu respiră, aşa cum o fac de exemplu picioarele noastre, ca urmare a lenjeriei de corp strâmte, iritaţia poate deveni insuportabilă, inconfortabilă şi inestetică! Ceara nu cdă naştere acestei probleme, deci putem sta linişte în sezonul bikinilor, fără a ne îngrijora de aspectul neplăcut al pielii noastre!

CONTRA: Costurile ridicate

Dacă nu reuşeşti să te faci singură, acasă şi trebuie să mergi la salon, costurile nu vor fi tocmai mici, în special dacă este nevoie să mergi o dată la două săptămâni. Foarte puţine persoane se pot face singure, acasă, cu adevărat bine şi este în tot cazul recomandat salonul, pentru a evita potenţialele infecţii sau arderea cu ceară!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
9 trucuri pentru un păr sănătos
9 trucuri pentru un păr sănătos
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”