5 soluții uimitoare pentru pielea uscată

  • Publicat:
5 soluții uimitoare pentru pielea uscată

Pielea uscată îți creează disconfort? Soluția ar putea fi mai simplă decât crezi!

Dacă ai o piele uscată, sensibilă, predispusă la roșeață sau afectată de eczemă, acești hidratanți calmanți și hrănitori vor fi salvatorii tăi. Folosește-i singuri și/sau imediat după orice regim de exfoliere.

Ceramide

Ce fac: Acest tip de grăsimi care apar natural mențin împreună celulele pielii pentru a forma un strat impermeabil și o barieră cutanată sănătoasă care menține pielea hidratată.

Cui se adresează: Tuturor, dar în special celor cu piele matură și celor cu piele predispusă la eczemă, iritată sau uscată.

Cum se folosesc: Aplică zilnic o loțiune sau o cremă cu ceramide, singură sau după retinoizi, hidroxiacizi și exfolianți pentru a preveni potențialele iritații.

Informații suplimentare: Ceramidele sunt prezente în mod natural în organism, dar se epuizează odată cu vârsta și sănătatea precară a pielii. Din fericire, ceramidele disponibile fără prescripție medicală sunt bio-identice cu ceea ce produce natural pielea.

Hidratante

Ce fac: Hidratantele sunt ingrediente care iubesc apa și atrag umezeala în piele pentru a crește conținutul de umiditate în timp.

Cui se adresează: Oricărui tip de piele (chiar și pielea grasă are nevoie de hidratare), dar sunt vitale în special pentru pielea uscată.

Cum se folosesc: Hidratantele precum glicerina, acidul hialuronic, aloe și ureea sunt de obicei formulate în creme și loțiuni alături de oclusive și emolienți. Aplică o dată sau de două ori pe zi.

Informații suplimentare: Deoarece hidratantele atrag umiditatea de oriunde, ele ar putea crește uscăciunea pielii dacă trăiești într-un mediu foarte uscat, absorbind apa din piele în loc să o extragă din aer.

Acid Hialuronic (AH)

Ce face: O moleculă produsă natural care se găsește în pielea noastră, în articulații și în țesutul conjunctiv, acest umectant delicat atrage de până la 1.000 de ori greutatea sa în apă pentru a hidrata, netezi și umple pielea uscată sau cu riduri.

Cui se adresează: Tuturor tipurilor de piele (reacțiile alergice sunt rare deoarece este prezent în mod natural în organism), dar este deosebit de util pentru pielea uscată sau matură care are nevoie de o hidratare profundă.

Cum se folosește: Cel mai adesea se găsește în creme, loțiuni, seruri, măști și poate fi utilizat de două ori pe zi, chiar și pe pielea sensibilă.

Informații suplimentare: Pielea produce mai puțin AH natural odată cu vârsta, ceea ce contribuie la paloare și riduri. Verifică etichetele produselor de îngrijire a pielii pentru mențiunea ”sodium hyaluronate”.

Niacinamidă

Ce face: Această derivație solubilă în apă a niacinei sau vitaminei B3 (o vitamină esențială care nu este produsă de organism) este lăudată pentru beneficiile sale antiinflamatoare, calmante, iluminatoare și pentru uniformizarea tonului pielii.

Cui se adresează: Tuturor tipurilor de piele; poate ajuta la reducerea producției de sebum pe pielea grasă, menținerea umezelii pe pielea uscată și stimularea producției de ceramide pentru repararea pielii afectate de rozacee sau eczemă.

Cum se folosește: Este de obicei formulată în produse precum seruri și creme și cel mai bine este utilizată de două ori pe zi.

Informații suplimentare: Modul în care niacinamida acționează în piele nu este pe deplin înțeles, dar mai multe studii au arătat beneficii clinice ale îngrijirii pielii.

Acid Poliglutamic (PGA)

Ce face: Un polimer natural și umectant, acidul poliglutamic (PGA) este un superhidratant care atrage de până la 5.000 de ori greutatea sa în apă pentru a hidrata pielea și a-i conferi un aspect și o senzație plină, cu linii fine și riduri reduse.

Cui se adresează: PGA este delicat și hidratant, astfel încât este benefic universal pentru un plus de hidratare, pentru toate tipurile de piele.

Cum se folosește: Poate fi adăugat în orice rutină de îngrijire a pielii și nu interferează cu produsele precum vitamina C, retinolul sau niacinamida. Cei cu pielea uscată îl pot utiliza de mai multe ori pe zi, în timp ce aceia cu tipuri de piele mai grasă (sau care trăiesc într-un climat umed) ar putea aplica mai rar.

Informații suplimentare: Pentru cele mai bune rezultate, caută acid poliglutamic în prima jumătate a ingredientelor din produsele cosmetice.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân