5 trucuri eficiente pentru a-ți păstra cât mai mult culoarea părului proaspăt vopsit

  • Publicat:
5 trucuri eficiente pentru a-ți păstra cât mai mult culoarea părului proaspăt vopsit

Ai acea senzație minunată de păr proaspăt vopsit? Menține-o (și culoarea părului tău) mai mult timp cu aceste 5 sfaturi pentru îngrijirea părului.

Alege șamponul și balsamul potrivite

Folosirea unui șampon și balsam potrivite tipului tău de păr poate face o diferență uriașă, așa că apelează la înțelepciunea stilistului tău pentru a descoperi opțiunile care ar putea funcționa pentru tine. Șampoanele și balsamurile care păstrează culoarea pot, de asemenea, să ajute la protejarea culorii tale și la menținerea sănătății părului.

Spală-ți părul mai rar

Spălarea prea frecventă a părului poate să-l priveze de uleiurile naturale, lăsându-l uscat și deteriorat. Dacă ești genul de persoană care spală părul în fiecare zi, merită să îți reeduci obiceiurile și să îmbrățișezi zilele „mai murdare”. Evită să speli părul în weekenduri, de exemplu, sau spală-l doar la fiecare două zile pentru a începe cultivarea unui păr mai sănătos și strălucitor. Poți utiliza un șampon uscat între spălări pentru a absorbi excesul de ulei – și oricum, părul ușor mai murdar poate fi mult mai simplu de stilizat dacă vrei să experimentezi cu coafuri noi și distractive. Accesoriile de păr sunt prietenele tale! Dacă totuși trebuie să speli părul în fiecare zi, investește în cel mai bun șampon, balsam și produse de styling pe care ți le poți permite pentru a-ți menține culoarea strălucitoare.

Clătește părul cu apă rece

Nu doar bună pentru un impuls de energie rapid dimineața, clătirea părului cu apă rece ajută la închiderea cuticulei părului, blocând culoarea și prevenind decolorarea prea rapidă. Apa caldă, pe de altă parte, poate deschide cuticula părului și poate cauza decolorarea mai rapidă. Știind că și pielea feței preferă temperaturile mai scăzute în locul apei fierbinți, e o idee bună să setezi dușul la o temperatură „răcoroasă”.

Protejează-ți părul de soare

Oprește-ne dacă ai mai auzit asta: soarele poate fi dăunător părului tău, mai ales dacă este vopsit. Razele UV pot face părul să se decoloreze și să devină tern, iar expunerea excesivă la soare este nocivă și pentru scalp și piele. Pentru a-ți proteja părul de soare, poartă o pălărie sau folosește un spray de protecție UV când planifici să petreci mult timp în aer liber.

Folosește un protector termic când te coafezi

Dacă folosești unelte de coafat cu căldură, cum ar fi plăcile de îndreptat, ondulatoarele sau uscătoarele de păr, asigură-te că folosești un spray de protecție termică pentru a-ți proteja părul de deteriorare și a-i menține culoarea vibrată. Căldura poate deteriora părul și poate determina decolorarea mai rapidă, așa că îți sugerăm să abordezi uscarea naturală ori de câte ori poți.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân