5 lecţii de styling pentru a obţine o coafură de salon, la tine acasă

Nu mai putem ieşi din casă, iar saloanele sunt închise din cauza coronavirusului. Însă, poţi să te aranjezi şi singură acasă, urmând sfaturile specialiştilor.
  • Publicat:
5 lecţii de styling pentru a obţine o coafură de salon, la tine acasă

Da, ştim, ţi-e dor să ieşi din casă şi să mergi până la salon. Să îţi faci bucle lejere, ca apoi să îţi pui o rochie frumoasă şi să mergi să te întâlneşti în oraş cu iubitul sau cu prietenii ( sau cu cine vrei tu). Dar, momentan, din cauza pandemiei de coronavirus, trebuie să stai în casă. Ştim că o coafură frumoasă şi un păr strălucitor însenizează ziua oricui şi acum, mai mult ca niciodată, avem cu toţii nevoie de motive pentru a ne menţine moralul la cote maxime.
Aşa că ce-ar fi să foloseşti diseară câteva dintre sfaturile hairstylistului Emilia Eriksson, pentru a-ţi realiza o coafură ca cea făcută la salon. Da, nu vei pleca nicăieri, dar, măcar vei arăta superb la cină!

Lecţia 1: Scalp sănătos

Secretul unei coafuri de Instagram începe cu un scalp sănătos şi un fir de păr elastic. De aceea, spălatul pe cap la salon durează întotdeauna mai mult decât acasă.  Nu te feri de combinaţii – alternează de la o spălare la alta un şampon pentru sănătatea scalpului cu unul pentru volum şi/sau protecţia culorii.  Tamponează întotdeauna părul cu un prosop înainte de aplicarea tratamentului- astfel te asiguri că firul de păr nu este prea încărcat cu apă pentru a absorbi masca.

Lecţia 2: Mască sau balsam?

Răspunsul specialiştilor este: ambele!  E nevoie să ai grijă de părul tău şi să foloseşti o mască măcar o dată pe săptămână şi balsam la fiecare spălare. Însă atunci când vrei un rezultat wow, foloseşte şi mască şi balsam. În funcţie de nevoile părului tău poţi folosi produse care hidratează, care împrospătează culoarea, anti cădere a părului, pentru volum. Clăteşte masca şi aplică un balsam pentru câteva secunde, apoi clăteşte din nou – secretul stiliştilor pentru a închide cuticula şi a avea acea strălucire de salon.

Lecţia 3: Foloseşte produsele potrivite

O coafură profesională începe cu o bază de protecţie termică (dacă foloseşti fohen-ul ) sau pentru textură (dacă alegi să usuci buclele natural). Poţi combina mai multe produse de styling într-o singură sesiune de coafat. Apoi poţi adăuga un spray de volum, o cremă pentru bucle sau un spray pentru textură.

Lecţia 4: Ai grijă cum îţi usuci părul

Indiferent dacă optezi pentru păr drept sau bucle, începe să usuci părul cu ajutorul foehn-ului şi al  unui piepten de lemn/metal cu dinţii rari. Astfel vei descurca delicat părul şi vei evita electrizarea în momentul în care vei folosi peria rotundă. Când părul este aproape uscat, împarte-l în 4 secţiuni pe care le vei usca şuviţă cu şuviţă începând de la ceafă. Dacă vrei bucle sau doar volum, este alegerea ta.

Lecţia 5: Împrospătează culoarea

Unele lucruri sunt de neînlocuit şi colorarea permanentă a părului, mai ales dacă necesită decolorare, trebuie lăsată doar pe mâna specialiştilor. Din fericire există o paletă largă de măşti nuanţatoare ce oferă o culoare uniformă şi un plus de îngrijire. Este momentul potrivit de a-ţi exersa creativitatea şi a încerca un nou look. Pentru părul deschis la culoare mergi pe nuanţe de violet şi bright cooper; pentru părul şaten poţi testa o nuanţă cherry red sau cacao şi brunetele se vor îndrăgosti de negru şi cacao intensă.
După şamponare, tamponează părul cu un prosop. Masează masca colorantă pe lungimi utilizând mănuşi, aşteaptă între 3 şi 10  minute pentru a obţine intensitatea dorită, clăteşte şi fixează culoarea cu balsam. Clăteşte din nou. Arată fantastic!

Acum, scoate friptura de la cuptor, pune-ţi cea mai frumoasă rochie şi închipuieşte-ţi că iei masa în oraş! Măcar ai o coafură superbă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?