Ce putem face să nu ne mai crească părul pe anumite zone ale corpului? Există medicamente pentru aşa ceva?

Părul de pe corp a fost dintotdeauna una dintre problemele cele mai importante ale femeilor care îşi doresc o piele fină ca mătasea. Iată câteva variante de încercat.
  • Publicat:
Ce putem face să nu ne mai crească părul pe anumite zone ale corpului? Există medicamente pentru aşa ceva?

Părul nedorit de pe corp te poate face să te simţi inconfortabil sau chiar ruşinată, însă este o problemă cu care se confruntă toată lumea. Cu toate acestea, cu tratamentele corecte, poţi reduce în mod semnificativ creşterea acestuia pentru a te bucura de o piele fină, mai mult timp!

Părul corporal excesiv poate fi cauzat de genetică sau de afecţiuni precum hirsutismul. Din fericire, există tratamente şi modificări ale stilului de viaţă pe care le puteţi încerca pentru a reduce creşterea părului corporal şi pentru a-l face mai puţin vizibil.

Încearcă electroliza

Electroliza este o procedură prin care un ac mic este introdus într-un folicul de păr şi declanşează un curent electric. Acest lucru dăunează părului la nivelul foliculului, ceea ce opreşte creşterea părului în zona respectivă. Acest tratament este eficient pe zone mici. Dacă aveţi sindromul ovarelor polichistice sau hirsutism, aceste tratamente vor ajuta la început, dar părul corporal va reveni în cele din urmă.

Foloseşte laser-ul

Epilarea cu laser este mai rapidă şi mai puţin dureroasă decât electroliza, dar părul poate creşte înapoi între tratamente. De obicei, este nevoie de 4-6 tratamente distanţate pe parcursul mai multor săptămâni pentru rezultate vizibile, de lungă durată. Dermatologii şi specialiştii efectuează aceste tratamente, dar au un preţ destul de ridicat. În timpul tratamentelor cu laser, producţia naturală a părului este redusă. Este posibil să opriţi permanent creşterea părului în anumite zone cu ajutorul laserului, deşi în unele cazuri, părul poate creşte înapoi.

Încearcă crema cu eflornitină

Eflornitina este un medicament utilizat pentru a încetini creşterea părului. Blochează producerea unei enzime naturale în piele care determină creşterea părului. Acest efect face ca părul să crească mai lent şi poate face părul rămas să pară mai deschis la culoare şi mai fin. Atâta timp cât vei continua să aplici crema, poţi reduce creşterea părului de corp în mod semnificativ. Dar nu face acest lucru decât dacă îţi este indicat de un medic dermatolog!

Epilează-te cu ceară

Ceara poate fi dureroasă, dar este destul de eficientă la reducerea creşterii părului corpului. “Deoarece părul este îndepărtat de la rădăcină, devine mai fin, mai subţire şi creşte mai lent, în cele din urmă”, spune Vita Costenciuc, specialist în terapii corporale. Puteţi cumpăra ceară pentru a vă epila chiar la voi acasă sau puteţi merge la salon pentru a beneficia de un tratament profesionist de epilare cu ceară. “Trebuie să ştii că există două tipuri diferite de ceară. Dacă alegi tratamentul acasă, foloseşte ceară tare pentru zone sensibile, cum ar fi faţa, braţele şi zona de bikini. Ceara moale poate fi folosită în alte zone, cum ar fi picioarele, spatele, pieptul şi braţele, spune Vita. Puteţi cumpăra ceară pe care o încălziţi în cuptorul cu microunde şi benzi aproximativ de oriunde. Pentru cele mai bune rezultate, epilarea trebuie făcută doar o dată la două săptămâni. În timp, creşterea părului ar trebui să fie redusă suficient pentru a-l face mai greu de observat. “Nu folosiţi ceară pe pielea cu probleme. Dacă aveţi răni deschise, coşuri sau o infecţie a pielii, aşteptaţi până când zona se vindecă complet. Epilarea cu ceară poate duce la decolorare în cazul pielii pigmentate”, recomandă Vita Costenciuc.

Stilul de viaţă sănătos

O dietă sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate te pot ajuta să pierzi în greutate, ceea ce poate reduce creşterea părului de pe corp şi poate îmbunătăţi sănătatea în general. Alege o dietă echilibrată şi încearcă să practici cel puţin 30 de minute de exerciţii fizice, 3-4 zile pe săptămână, pentru a slăbi în mod sănătos.

Medicamente pentru încetinirea creşterii părului

Există câteva medicamente care vor ajuta la controlul creşterii excesului de păr. Pilulele anticoncepţionale pot reduce producţia de androgeni. Medicamentele anti-androgeni cum ar fi Aldactona (spironolactona) şi Proscar (finasterida) blochează capacitatea hormonilor androgeni de a afecta organismul, dar poate dura între trei şi şase luni pentru a vedea rezultatele dorite. Plus că există anumite efecte secundare. De aceea este indicat să mergi la un medic şi să nu iei astfel de medicamente după ureche.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”