Dr. Ovidiu Grecu, chirurg plastician: Tot ce trebuie să ştii despre tratamentele injectabile VIDEO

Cine n-ar vrea să arate ca la 20 de ani? Cu pielea fermă, tenul fresh şi nici urmă de rid? Un medic estetician explică pe-ndelete ce substanţă, unde se injectează.

Despre metode care pot să stopeze timpul am vorbit cu Dr. Ovidiu Grecu, un chirurg plastician cu peste 24 de ani de experienţă în chirurgia plastică şi estetică.

Timpul se poate opri în loc, nu se poate da înapoi

Toate intervenţiile minim invazive de tipul injectărilor nu pot să şteargă anii de pe chip. Pot, în schimb, să păstreze ceea ce ai în acel moment, să te facă să arăţi un pic mai odihnită, mai luminoasă. După o injectare de botox sau acid hialuronic ( făcută corect şi cu doza optimă în punctele în care ai nevoie), cei din jur vor observa o îmbunătăţire, dar nu ceva prea evident. Pur şi simplu vor remarca faptul că arăţi mai bine decât data trecută când v-aţi întâlnit!

Substanţele care se injectează

Medicii folosesc mai multe tipuri de substanţe pentru injectare: toxină botulinică, acid hialuronic, colagen. Medicul Ovidiu Grecu ne-a explicat fiecare substanţă în ce zonă se injectează şi cu ce scop.

Toxina botulinică

Această substanţă a avut şi are încă şi alte indicaţii medicale ( pentru copii cu spasticitate, de exemplu). Ea se injectează în frunte şi în zona din lateralul ochilor (unde se formează aşa-zisa “laba gâştei”) pentru a “paraliza” uşor muşchii la a căror încordare se creează ridurile şi care, cu timpul, se adâncesc. Dr. Ovidiu Grecu ne-a povestit detaliat unde anume se injectează toxina, cu ce frecvenţă, cât durează o şedinţă, ce e de făcut imediat după injectare şi cum păstra cât mai mult timp efectul acesteia.

Acidul hialuronic

Această substanţă are multiple utilizări: pentru crearea de volum în zonele unde acesta s-a pierdut din cauza vârstei sau pentru “umplerea” anumitor “şanţuri” precum cel naso-labial ori atenuarea cearcănelor. Măiestria şi experienţa medicului se văd în aceste tipuri de injectări, pentru că, din păcate, lucrurile pot scăpa cu uşurinţă de sub control. O injectare nereuşită – prea multă substanţă într-un loc nepotrivit sau acumularea substanţei sub piele – poate determina exact efectul contrar dorit: un chip care îşi pierde armonia. Dacă pentru acidul hialuronic există un antidot ce se poate injecta şi se remediază “greşeala” ( fie prea multă substanţă, fie un loc de injectare nepotrivit, fie o reacţie a corpului la respectiva substanţă), pentru toxina botulinică, tot ce putem face, este să aşteptăm între 4 şi 6 luni pentru ca efectul să treacă de la sine.

Mezoterapia şi terapia microneedling

Dr. Ovidiu Grecu ne spune în interviu când se foloseşte mezoterapia şi când se foloseşte microneedling-ul, care e diferenţa între ele şi cu ce substanţe se realizează.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Ovidiu Grecu - Medic Primar Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva
Dr. Ovidiu Grecu, cu peste 24 de ani de experiență, este specialistul Clinicii Zetta în Chirurgia Estetică a Sânului și Chirurgia Secundară a Sânului. Dr. Ovidiu Grecu are o experiență de peste 24 de ani în chirurgia plastică și estetică, cu peste 6000 de intervenții chirurgicale ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic Primar Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult