Cum îţi regenerezi pielea după vacanţă

Ai fost la mare? Află din acest material ce ai de făcut pentru a-ţi îngriji pielea atunci când te întorci acasă. Ai grijă ce produse alegi şi ce tratamente vei urma.
  • Publicat:
Cum îţi regenerezi pielea după vacanţă

Chiar dacă vacanţa de la malul mării a fost una minunată, imediat ce te-ai întors, vei descoperi şi un „bagaj” nedorit: o piele uscată, îmbătrânită şi, parcă, neatractivă. Plus pete pigmentare. Soarele, nisipul şi apa sărată pot duce la deshidratare, hiperkeratoză şi foto îmbătrânire din cauza razelor UV. Chiar dacă ai folosit cu stricteţe produsele cu SPF, acestea ne ne ajută să protejăm pielea de soare şi radicalii liberi, dar nu pot preveni problemele pentru pielea sensibilă sau deja uscată. Am stat de vorbă cu Vita Costenciuc, specialist în terapii faciale, care consideră că anumite acţiuni inadecvate făcute acasă, după ce ne-am întors din vacanţă, pot deteriora şi mai tare pielea deja deshidratată şi slăbită. De accea recomandă că este nevoie şi de câteva vizite la salon. 

Este important să hidratezi intens pielea, să faci tratamente care să activeze procesul de reînnoire naturală a epidermei, să normalizeze echilibrul hidrolipidic şi să restaureze funcţia de barieră naturală, toate acestea pentru o piele sănătoasă şi un aspect fresh şi odihnit. După întoarcerea de la mare, pielea şi părul tău au nevoie de o îngrijire atentă. După expunerea activă la soare, pielea îşi poate pierde elasticitatea, apar adesea mici riduri şi apar probleme cu pigmentarea. Din păcate, sub influenţa luminii solare există o scădere a producţiei de colagen la nivelul pielii, iar procesele metabolice încetinesc. De aceea, Vita Costenciuc consideră că următorii paşi sunt esenţiali pentru regenerarea şi refacerea pielii după expunerea la soarere.

Foloseşte serumuri de hidratare intense

După ce te-ai relaxat pe plajă, pielea are nevoie să stimuleze sinteza de colagen. Foloseşte serumuri concentrate în fiecare zi, timp de minimum o lună, sub crema hidratantă obişnuită. Ar fi indicat să faci şi câteva tratamente anti-aging la salon care vor ajuta la creşterea tonusului pielii şi restabilirea funcţionării normale a fibroblastelor. De asemenea, sinteza de colagen poate fi îmbunătăţită prin masaj manual.

Produse cu acid hialuronic

După o vacanţă la mare, toate femeile cu vârsta peste  30 de ani au nevoie de acid hialuronic. Fie într-un cocktail introdus prin mezoterapie, fie prin tratamente intensive cu produse care să conţină această substanţă care face minuni pentru tenul nostru.  li se recomandă să urmeze un curs de injecţii de acid hialuronic pentru a preveni deshidratarea pielii. Poate fi recomandată o exfoliere superficială (cum ar fi migdalele). Normalizează echilibrul hidrolipidic al pielii şi îşi restabileşte strălucirea.

Cosmetice împotriva petelor pigmentare

Apariţia pistruilor şi a petelor pigmentare este una dintre marile problem de după vcanţă. Din păcate, acasă este mult mai dificil să scăpaţi de ele. La salon există produse profesionale ce conţin agenţi de albire, antioxidanţi şi enzime. Aceste produse au ca scop exfolierea pielii şi regenerarea ulterioară a acesteia, iar acest lucru va atenua petele deja existente, dar şi riscul apariţiei acestora în viitor.

Nu uita de crema cu SPF

La întoarcerea din staţiune, nu uitaţi că încă rămâne nevoia de a folosi o cremă cu SPF. La urma urmei, radiaţia solară nu dispare. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care s-au confruntat cu probleme de pigmentare. Neapărat, în timpul zilei, trebuie să folosiţi o cremă cu SPF10.


Şi părul s-a deteriorat!Ai grijă şi de el

Este posibil ca la întoarcerea din vacanţă să-ţi găseşti părul uscat şi lipsit de viaţă. Apa de mare îţi poate subţia şi usca părul, ca să nu mai vorbim de expunerea la soare. E nevoie să folosiţi măşti cu uleiuri de măsline şi argan, să aveţi o dietă bazată pe consum de peşte gras, ficat, fructe de mare şi nu uitaţi să adăugaţi ulei de măsline în salate. Pentru tratamente de salon, încercaţi diverse metode de regenerare a părului pe bază de uleiuri de avocado şi jojoba.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân