Interviu Mihai Bundoi, PMI, despre drumul către un viitor fără fum

Cum facem să avem un viitor fără fum și ce presupune conceptul de „harm reduction” ne-a explicat într-un interviu  Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Potrivit ultimelor date, la nivel global, vorbim de peste 1 miliard de fumători și peste 8 milioane de decese premature anual, iar asta din cauza bolilor asociate fumatului. Cum facem să avem un viitor fără fum și ce presupune conceptul de „harm reduction” ne-a explicat într-un interviu  Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România.

Întrebat cum se definește un viitor fără fum, dar mai ales cum facem ca acesta să se întâmple, Mihai Bundoi a spus „Philip Morris încearcă să învețe din istorie, din propria istorie. Încearcă să învețe din experiențele acumulate de-a lungul anilor și a luat decizia istorică, aș putea spune strategică, de a renunța la producția de țigarete și de a trece la producția de alternative mai puțin nocive. Și aș vrea să subliniez nu mai sănătoase și mai puțin nocive în ceea ce privește consumul de tutun. Acum, un viitor fără fum pentru noi înseamnă foarte mult. Este o strategie, dacă vreți să spun așa, jucată pe o singură carte. Aș vrea să precizez că din 2008 până astăzi, Philip Morris a investit peste 10,5 miliarde de dolari în dezvoltarea acestor produse fără fum. Și aici mă refer în principal la produsele cu tutun încălzit, în argumentarea lor științifică, pentru că fiecare dintre ele beneficiază de o serioasă argumentație științifică și, bineînțeles, în punerea lor la dispoziția consumatorilor.

Sunt foarte bucuros să vă spun că la sfârșitul trimestrului trecut, deja Philip Morris avea aproximativ 36,2% din vânzări venite din produsele cu tutun încălzit din produsele fără fum. Ceea ce vine să sublinieze o dată în plus ambiția noastră și determinarea noastră de a crea un viitor fără fum”.

În ceea ce privește conceptul „harm reduction”, Mihai Bundoi a explicat că „reprezintă un set de idei, de strategii, de abordări foarte pragmatice, care se bazează pe faptul că multe comportamente umane nu pot fi eliminate în totalitate”.

Urmărește interviul integral pe canalul nostru de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult