Arderea – principala problemă pentru cei care fac plajă și pentru fumători

  • Publicat:
Arderea - principala problemă pentru cei care fac plajă și pentru fumători

Înainte ca protecția solară să devină o necesitate în contextul temperaturilor tot mai ridicate și al fricii de radiații, pielea marmorată, de alabastru, era văzută ca o normă absolută de frumusețe și trebuia protejată cu orice preț.

Oamenii aplicau diverse plante și minerale pe piele, precum pudra de calcit și argila, pentru a reflecta razele UV. De altfel, aceste substanțe aveau să stea la baza cremelor solare moderne.

Abia în 1920, pielea bronzată a devenit un trend. Astfel, pentru a ajuta persoanele care fac plajă să evite arsurile solare, a fost creată prima cremă de protecție solară.  În 1974, un chimist austriac pe nume Franz Greiter a introdus termenul SPF sau „factor de protecție solară”, care există astăzi pe toate produsele de protecție solară. Termenul indică fracția de lumină UVB care ajunge la piele și o afectează în timp.

SFATURI PENTRU UN BRONZ SĂNĂTOS

Mulți dintre noi adoră să stea cu orele la plajă, cu toate acestea este bine să fim conștienți că expunerea prelungită la soare poate fi dăunătoare. Dacă preferi să nu eviți cu totul soarele, există o serie de măsuri rezonabile, recomandate de specialiști, care reduc riscurile:

 

Logica de la plajă poate fi aplicată și când vorbim despre reducerea riscurilor fumatului.

FUMATUL ESTE UN OBICEI NESĂNĂTOS.  ȘTII OARE CARE ESTE MOTIVUL?

În fumul de țigară există peste 6000 de substanțe chimice, generate în urma arderii tutunului, dintre care aproximativ 100 au fost identificate de autoritățile de sănătate publică ca fiind dăunătoare sau potențial dăunătoare. Mulți cred, în mod greșit, că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, dar, deși creează dependență și nu este lipsită de riscuri, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului.

Arderea este, de fapt, problema, pentru că generează fum, care conține niveluri ridicate de substanțe chimice nocive. Cea mai bună alegere este să nu te apuci niciodată de fumat sau să renunți complet la tutun și nicotină.

Pentru fumătorii adulți care nu reușesc să se lase, alternativele fără fum, cum ar fI, produsele din tutun încălzit și produsele orale moderne, reprezintă o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Aceste produse încălzesc tutunul în loc să-l ardă și nu degajă fum, ceea ce înseamnă că nivelurile de substanțe chimice dăunătoare sunt reduse semnificativ* în comparație cu fumul de țigară. Ele nu sunt lipsite de riscuri și eliberează nicotină care creează dependență, dar reprezintă o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

Nu uita, reducerea riscurilor este o alegere personală. Informează-te!

*Am cercetat şi dovedit din punct de vedere științific faptul că nivelurile substanțelor toxice din fumul de țigară, cu excepția nicotinei, sunt reduse în medie cu 95% în aerosolii generați de către dispozitivele care încălzesc tutunul, produse de compania noastră. Este important să reținem că aceasta nu echivalează neapărat cu o reducere cu 95% a riscului. Aceste produse nu sunt lipsite de riscuri.

 

Articolul face parte din campania „ Alternative fără fum ” susținută de compania Philip Morris România. Scopul campaniei este de a informa publicul adult cu privire la expunerea la fumul rezultat în urma arderii tutunului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân