Nicotina nu este principala cauză a bolilor asociate fumatului

Produsele din tutun încălzit și majoritatea țigărilor electronice conțin nicotină.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nicotina nu este principala cauză a bolilor asociate fumatului

Nicotina este unul dintre factorii care, alături de gust și ritual, joacă un rol important în a-i convinge pe fumătorii adulți să înlocuiască țigările cu produse fără fum. Pentru a trece complet la aceste produse, fumătorii trebuie să le vadă ca pe niște înlocuitori acceptabili ai țigărilor.

Nicotina, deși provoacă dependență și nu este lipsită de riscuri, nu este principala cauză a bolilor asociate fumatului. Acest lucru a fost recunoscut de un număr mare de experți și instituții.

Produsele care conțin nicotină le sunt interzise unor anumite categorii de persoane, precum minorii și femeile însărcinate sau care alăptează. De asemenea, produsele care conțin nicotină nu trebuie să fie utilizate de persoanele cu boli cardiace, nici de cele care prezintă risc de a dezvolta diabet, epilepsie sau convulsii. O altă categorie o reprezintă consumatorii de produse fără nicotină.

Renunțarea la tutun și nicotină este cea mai bună alegere pentru sănătate. Măsurile existente de control al tutunului menite să descurajeze inițierea și să încurajeze renunțarea trebuie continuate. Însă, în pofida acestor eforturi, milioane de oameni continuă să fumeze.

Produsele fără fum fundamentate științific pot juca un rol important în a-i îndepărta pe adulții, care altfel ar continua să fumeze, de consumul țigărilor. Cu ajutorul unui cadru de reglementare adecvat și cu sprijin din partea societății civile, putem construi împreună un viitor fără fum mai repede decât dacă ne-am baza doar pe măsurile convenționale.

Articolul face parte din campania „ Alternative fără fum ” susținută de compania Philip Morris România. Scopul campaniei este de a informa publicul adult cu privire la expunerea la fumul rezultat în urma arderii tutunului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Aerosol versus fum
Aerosol versus fum
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân