Cum să faci brânză cottage acasă, din două ingrediente. Ieși mai ieftin decât să o cumperi din magazin!

Într-un videoclip distribuit pe Instagram, nutriționista Farzanah Nasser a arătat cum își prepară acasă brânza cottage, „super ușor și delicioasă”.
  • Publicat:
Cum să faci brânză cottage acasă, din două ingrediente. Ieși mai ieftin decât să o cumperi din magazin!
Cum să faci brânză cottage acasă, din două ingrediente. Ieși mai ieftin decât să o cumperi din magazin!

Brânza este o sursă excelentă de proteine și calciu în dieta noastră. Potrivit British Heart Foundation, dieta noastră zilnică ar trebui să includă 30g de produse lactate, iar brânza este o modalitate excelentă de a le consuma. Deși se poate argumenta că unele tipuri de brânză au un gust mai bun decât altele, în funcție de preferințe, nu se poate nega că unele sunt, de fapt, mai sănătoase decât altele. În timp ce unele brânzeturi sunt foarte procesate, în special cele de tip american sau tartinabilele, alte varietăți pot face parte dintr-o dietă sănătoasă atunci când sunt consumate cu moderație, iar brânza cottage, în special, este bogată în nutrienți.

Bogată în proteine, calciu și vitamina B12, este, de asemenea, relativ săracă în carbohidrați, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea creșterilor bruște ale glicemiei, comparativ cu alte produse lactate. Obținută simplu din lapte de vacă fermentat, brânza cottage este o brânză proaspătă, similară cu ricotta, mozzarella sau feta, dar are, de obicei, un gust ușor mai blând. Adesea asemănătoare cu iaurtul în ceea ce privește cremozitatea, această brânză este extrem de versatilă.

Cheagurile sale specifice apar prin adăugarea unei substanțe acide în laptele cald, cel mai des fiind folosit oțetul, dar se poate folosi chiar și suc de lime, și este extrem de ușor de preparat acasă.

Citește și: Diferența nutrițională majoră dintre iaurt și brânza cottage

Cum să faci brânză cottage acasă

Într-un videoclip distribuit pe Instagram, nutriționista Farzanah Nasser a arătat cum își prepară acasă brânza cottage, „super ușor și delicioasă”, folosind doar două ingrediente pe care probabil le ai deja în casă. Pentru a-și face propria brânză cottage, Farzanah a folosit o sticlă de 2 litri de lapte integral, nepasteurizat și neomogenizat și l-a pus într-o cratiță la foc mic-mediu.

Odată ce laptele este fierbinte și începe să scoată aburi, se adaugă ½ cană de oțet distilat și se lasă să stea timp de 20 de minute, apoi se strecoară cu o bucată de tifon.

Dacă nu ai la îndemână oțet distilat, poți folosi și oțet de mere, deși brânza ar putea avea o nuanță ușor gălbuie. Se recomandă, în general, laptele integral pentru brânza cottage, pentru a obține o consistență cremoasă. Poți experimenta și cu alte tipuri de lapte, dar poate fi necesar să ajustezi cantitățile, iar rezultatul poate fi mai granulat.

Odată ce ai preparat brânza cottage, păstreaz-o într-un recipient etanș în frigider până la o săptămână și savureaz-o fie simplă, fie alături de fructe și legume. Este, de asemenea, o completare delicioasă pentru cartofi și chiar pentru smoothie-uri, pentru un plus de cremozitate.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult