Ești perfecționistă în relația de cuplu? Iată cum te poate afecta negativ acest lucru

  • Publicat:
Ești perfecționistă în relația de cuplu? Iată cum te poate afecta negativ acest lucru
Sursa foto: pexels

Chiar dacă perfecționismul poate părea o calitate extraordinară la început, el îți dăunează de fapt. În special în relația de cuplu. Iată 4 semnale la care trebuie să fii atentă!

4 semne că dai dovadă de perfecționism în relație și cum te poate afecta asta

Crezi că trebuie să fii impecabilă din toate punctele de vedere pentru a primi iubire și atenție

Faptul că te străduiești din răsputeri să fii iubita perfectă, impecabilă în purtări, reliefează o stimă de sine scăzută. Practic, tu îți ignori nevoile pentru a fi pe placul celuilalt. Crezi eronat că, doar fiind perfectă, meriți afecțiunea, atenția și aprecierea partenerului. 

Citește și: Perfecționismul, o cale greșită prin care încerci să vindeci o traumă. Cum să te desparți de perfecționism?

Nu îți exprimi nevoile reale din teama de a nu părea „needy”

Dacă preferi să te ascunzi în spatele perfectionismului absolut, se prea poate să eșuezi lamentabil într-o relație de cuplu. În timp, acest prost obicei te va determina să îți ignori nevoile proprii și să te neglijezi pe tine însăți. 

Nu te exprimi liber de frică să nu pari dificilă

Dacă îți ascunzi propriile simțiri doar pentru a-ți păstra reputația de femeie perfectă și atotputernică, acest lucru nu va duce decât într-o direcție nefavorabilă pentru tine. În timp, emoțiile contradictorii se vor acumula și vor ieși în cele mai nepotrivite momente la suprafață. Vei refula, e uman.

Nu mai ține totul în tine, așadar! Fii reală.

Citește și: Perfecţionismul, mai periculos decât crezi!

Te preocupă excesiv cum se vede relația ta de cuplu din exterior

Îți pasă foarte tare de ce spun oamenii din exterior despre voi ca și cuplu? Încerci să le influențezi celorlalți perspectiva și să faci lucrurile să pară mereu la superlativ? Dacă răspunsul la aceste două întrebări a fost DA, ei bine, este foarte probabil să fii perfecționistă și să aduci acest aspect și în relația de cuplu.

Pe termen lung, eforturile tale permanente te vor epuiza. Nu uita că, pentru a fi frumoasă și sănătoasă, o relație nu trebuie să fie NEAPĂRAT și perfectă! Ba dimpotrivă! Fix în micile imperfecțiuni stă adevăratul farmec.

Surse: She Sapiens, Very well mind, Marriage

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân