Povestea incredibilă a sportivului care a învins cancerul și a devenit campion olimpic. Max Parrot: „Cancerul m-a învățat să trăiesc în prezent, să apreciez fiecare zi”

  • Publicat:

Pasionat de snowboarding încă din copilărie, sportivul canadian Max Parrot a primit cea mai dură veste la vârsta de 27 de ani, în 2018: limfom Hodgkin, o formă de cancer a sistemului limfatic care atacă nemilos și ucide anual mii de oameni, inclusiv tineri.

Potrivit American Cancer Society, 9 din 10 persoane diagnosticate cu limfom Hodgkin au o rată de supraviețuire de 5 ani de la primirea diagnosticului.

Din fericire, faptul că Max era tânăr, avea o condiție fizică excelentă și a primit diagnosticul la timp au fost factori care au contribuit major la succesul tratamentului salvator, dar deloc ușor.

A trebuit să renunț la tot în momentele acelea. Lunile de chimioterapie au fost un iad pentru mine, mușchii mi se atrofiaseră, a declarat el pentru publicația Today.com.

Deși tratamentul l-a afectat grav din punct de vedere fizic, Max Parrot s-a reîntors pe pârtie după cele 12 ședințe chinuitoare de chimioterapie și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și recupera condiția fizică.

Acum, 4 ani mai târziu de la primirea diagnosticului, dar aflat în remisie completă, Max Parrot a participat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing în proba de slopestyle.

Cu lacrimi în ochi, sportivul a cucerit prima medalie de aur olimpic din carieră, devenind astfel atât eroul Canadei, dar și un exemplu pentru noi toți, un model de ambiție, putere și motivație că teribila maladie a secolului – cancerul – nu poate sta în calea pasiunii.

Max Parrot: „Am observat că am un nodul inflamat la gât. La scurt timp am aflat că am cancer”

Sportivul canadian nici nu-și imagina că pasiunea lui de-o viață va fi întreruptă brusc de cancer, la numai 27 de ani. Participa deja de mai mulți ani la competiții, câștigase tot felul de trofee și medalii, iar totul părea că urmează cursul firesc al vieții.

Însă totul s-a schimbat în momentul în care a observat un nodul inflamat în zona gâtului, cel mai frecvent simptom al cancerului limfatic.

Alte manifestări ale limfomului Hodgkin sunt:

„Ar trebui să fim mai conștienți de ceea ce avem și că nu suntem nemuritori”

Experiența trecerii prin cancer l-a schimbat pe Max, l-a făcut să conștientizeze cât de important este să trăiască în prezent și să aprecieze toate lucrurile care par mărunte în viață.

Cancerul m-a învățat să trăiesc în prezent, să apreciez fiecare zi. Dacă m-aș putea întoarce în timp, nu aș schimba nimic, nici măcar faptul că am primit acest diagnostic. Știu că e ciudat să spun asta, dar experiența asta m-a învățat multe. Sunt recunoscător că am depășit această etapă și acum sunt o persoană complet diferită.

Ar trebui să fim mai conștienți de ceea ce avem și că nu suntem nemuritori. Să trăim în prezent și să ne bucurăm de micile momente. Acum fac asta când îmi savurez cafeaua dimineața, sunt recunoscător că pot să-mi urmez pasiunea, snowboardingul, a declarat Max Parrot într-un interviu pentru olympics.com.

În afară de snowboarding, lui Max îi place să cânte la chitară, să meargă cu bicicleta, să facă wakeboarding, să joace tenis sau golf. De altfel, postează frecvent pe pagina sa de Instagram imagini cu el antrenându-se sau rețete de preparate sănătoase.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Maxence Parrot (@maxparrot)

La începutul acestui an, Max a anunțat lansarea documentarului „Max Life as A Gold Medal” în care este protagonist, care ilustrează lupta pe care a dus-o cu cancerul și rolul important pe care l-au avut familia și motivația puternică în a învinge această maladie.

Documentarul poate fi vizionat integral online contra unei sume sub forma unei donații. Jumătate din banii obținuți din vizionarea documentarului vor fi donați Societății canadiene contra Leucemiei și Limfomului, pentru sprijinirea pacienților care se confruntă cu aceste probleme de sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân