Celulită: cum să scapi de ea în 4 pași

De celulită a auzit toată lumea și, din păcate, în special femeile se confruntă cu această problemă, dar nici bărbații nu sunt scoși din ecuație.
  • Publicat:
Celulită: cum să scapi de ea în 4 pași
Foto: shutterstock

De celulită a auzit toată lumea și, din păcate, în special femeile se confruntă cu această problemă, dar nici bărbații nu sunt scoși din ecuație. Motivul pentru care femeile se confruntă mai mult decât bărbații cu celulita stă în distribuția grăsimii, musculaturii și țesuturilor, care sunt diferite. Celulele de grăsime și fibrele de colagen se regăsesc la bărbați ca o plasă în țesutul subcutanat, în timp ce la femei fibrele sunt paralele, iar celulele de grăsime pot trece printre ele.

Motive pentru care ai celulită

Există câteva motive pentru care te poți confrunta cu celulita:

  • Predispoziția genetică- dacă mama ta se confruntă cu celulită, este posibil ca și tu să o faci.
  • Hormonii- din cauza schimbărilor hormonale cu care ne confruntăm în anumite perioase, celulita începe să fie și ea prezentă.
  • Un stil de viață nesănătos- alcoolul, țigările sau stresul ne afectează negativ corpul. Alegerile de mâncare nesănătoasă contribuie la apariția celulitei, la fel și excesul de grăsime corporală care este de cele mai multe ori depozitat în zone precum coapsele.

4 trucuri de dietă care te scapă

O dietă sănătoasă și echilibrată te va ajuta nu doar să scapi de câteva kilograme în plus, ci și de celulită. Pe lângă asta, atât corpul, cât și mintea se bucură de beneficii impresionante.

  • Bea multe lichide: dacă alegi să consumi multe fluide precum apă sau ceaiuri neîndulcite pe timpul zilei, vei ajuta organismul să transporte nutrienții vitali către celule și să elimini toxinele din corp.
  • Consumă puțin sodiu: știai că alimentele sărate duc la reteția fluidelor în țesuturile corpului? Asta contribuie la apariția celulitei.
  • Alimente bogate în potasiu: consumă banane, caise, cartofi și ghimbir, deoarece ele conțin mult potasiu, un mineral important care ajută la transportul oxigenului și altor nutrienți către celule.
  • Vitamina C: ardeiul gras și kiwi sunt bogate în vitamina C, esențială pentru producția de colagen din corp. Să nu uităm, colagenul este responsabil pentru o piele netedă și catifelată.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân