Jurnal de sex: 3 motive să-l începi

Un jurnal de sex nu presupune să notezi numele persoanelor cu care ai împărțit acest act intim, ci să vobești despre procesul în sine.
  • Publicat:
Jurnal de sex: 3 motive să-l începi
Jurnal de sex: 3 motive să-l începi

Pentru mulți dintre noi scrierea unui jurnal a început încă de pe băncile școlii, iar acum, cel mai probabil ni se pare un gest dramatic. Află că acest obicei este des practicat chiar și de adulți și, fie că optezi să-ți notezi cum a decurs ziua sau să vorbești despre sănătatea ta fizică și mentală, despre ceea ce visezi, obiectivele tale de fitness, călătorii sau țeluri în carieră, ai putea adăuga pe listă și sexul. Un jurnal de sex nu presupune să notezi numele persoanelor cu care ai împărțit acest act intim, ci să vobești despre procesul în sine pentru că te va ajuta să reflectezi asupra experiențelor, dorițelor și fanteziilor pe care le ai.

De ce să ții un jurnal de sex?

Te ajută să-ți procesezi experiențele

Ținerea unui jurnal este o practică folosită ca metodă terapeutică pentru a ajuta oamenii să se gândească mai mult la gândurile și sentimentele pe care le au. Astfel, se încurajează expresivitatea scrierii și contextualizarea experiențelor emoționale. Sexul poate fi greu de procesat pe moment, iar un jurnal de sex îți poate oferi spațiu pentru a interpreta experiența. Chiar dacă nu ai o viață sexuală activă în prezent, acest jurnal te va ajuta să te concentrezi pe experiențele din trecut, dorințele de viitor și chiar masturbarea.

Poți învăța mai multe despre apetitul tău sexual

Jurnalul de sex te poate ajuta să explorezi atât cum te simți atunc când faci sex, dar și de ce faci asta. Uneori sexul poate fi pentru unele persoane doar o distracție sau o metodă de a se destinde, în timp ce pentru alții poate fi un moment intim alături de partener. Poate că așa îți dai seama în ce perioadă a lunii apetitul tău sexual este la cote maxime sau dacă sexul tantric sau partidele romantice te ajută să te conectezi mai mult cu partenerul.

Îți va fi mai ușor să comunici cu partenerul

Sexul poate fi un subiect greu de digerat pentru unii parteneri, dar există cupluri care adoră să vorbească deschis despre orice, iar acest tip de terapie poate ajuta la îmbunătățirea vieții sexuale. Există totuși o presiune socială asupra femeilor, mai ales atunci când vorbesc despre sex sau viața și experiențele lor sexuale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being