Legătura dintre disfuncția erectilă și COVID-19

Unele cercetări sugerează o conexiune între disfuncția erectilă și COVID-19. Iată ce spun cercetătorii și care sunt factorii declanșatori.
  • Publicat:
Legătura dintre disfuncția erectilă și COVID-19
Legătura dintre disfuncția erectilă și COVID-19

Cu toții suntem familiarizați cu simptomele noului coronavirus. Printre acestea se numără stările de oboseală, febra, dificultatea de a respira sau lipsa gustului și mirosului. Dar impactul bolii nu se oprește aici. Pe data de 4 decembrie, expertul în boli infecțioase Dena Grayson a vorbit la Chicago TV despre una dintre potențialele complicații ale virusului: disfuncția erectilă.

Unele cercetări sugerează o conexiune între disfuncția erectilă și COVID-19. Un studiu publicat în luna iulie ăn Journal of Endocrinological Investigation a examinat efectele noului coronavirus asupra sănătății sexuale a bărbaților, iar astfel s-a descoperit că există o corelare între cele două.

Legătura dintre COVID-19 și disfuncția erectilă

Experții spun că există diferiți factori care pot duce la disfuncția erectilă și care au legătură cu COVID-19. Unul dintre aceștia ar putea fi efectele inflamatorii. Mai exact, virusul poate declanșa o stare de hiperinflamație provocată de micile cheaguri de sânge care se formează în vasele de sânge. De asemenea, COVID-19 poate înrăutăți afecțiunile cardiovasculare deja existente, iar multe dintre tratamentele folosite pentru bolile cardiovasculare pot provoca disfuncția erectilă.

Un alt studiu publicat în luna octombrie în Journal of Sexual Medicine vorbește despre testele de anxietate și depresie făcute pe 7000 de voluntari italieni în timpul izolării. Rezultatele arată că aceștia aveau o viață sexuală activă și satisfăcătoare, ajutând astfel la menținerea sănătății mentale. Știm cât de important este să ai o dispoziție bună pentru a putea fi activ sexual. Stresul, anxietatea și depresia întotdeauna au fost potențiale cauze ale disfuncției erectile.

Încă sunt necesare mai multe date

Deși experții au explicat de ce COVID-19 ar putea provoca disfuncția erectilă, aceștia menționează că mai sunt necesare cercetări. Bineînțeles, dacă te confrunți cu această afecțiune nu înseamnă că ai sau că ai avut COVID-19. Este o afecțiune destul de comună și se estimează că 52% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani trec prin asta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being