Esther Perel îți propune Inventarul intimității

Ești pregătit/ă să răspunzi unor întrebări curajoase, directe și profunde denumite Inventarul intimității?
  • Publicat:
Esther Perel îți propune Inventarul intimității

Inventarul intimității este un chestionar cu 10 întrebări creat de renumita psiholoagă Esther Perel cu scopul de a ne cunoaște mai bine sexualitatea. Nu este un test contra cronometru sau care are un premiu la finalizarea lui. Este, mai degrabă, puțin timp pe care să ți-l acorzi ție și să descoperi lucruri despre tine pe care, poate, nu le știai.

 

Ce este acest inventar?

 

Inventarul de intimitate este conceput de Esther Perel astfel încât să te ajute să începi să îți pui întrebări, să te examinezi și să-ți explorezi comportamentul și atitudinea față de sexualitate. Acestea sunt întrebări pe care probabil nu ți le-ai pus niciodată în mod direct, chiar dacă te-ai gândit sau te-ai preocupat de probleme adiacente.

 

De ce e important?

 

Cu toții ajungem la relații cu o zestre emoțională care conține frici, anticipări, așteptări, răni nevindecate, puncte forte și puncte slabe. Esther Perrel consideră că zestrea emoțională se învață, dar devine, cumva, a doua natură. Cu alte cuvinte, aspirațiile noastre relaționale și sexuale se bazează pe ceea ce ai experimentat, ceea ce nu ai experimentat, ceea ce dorești să repari și ceea ce vrei să repeți.

 

Când răspunzi la aceste întrebări, este ca și cum ai ține o oglindă aproape și te uiți în profunzime la diferite părți ale tale. Speranța specialistei în relații și sexualitate este că, privindu-le fără judecată sau prejudecată, vei fi capabilă să îți dai seama ce schimbări ar trebui să faci.

 

Cum ar trebui să-l folosesc?

 

Inventarul intimității nu este un exercițiu rigid sau ceva ce trebuie făcut contra timp. Esther consideră că întrebările trebuie explorate individual, în tihnă, fiecare în propriul ritm. înscrieți. Poți încerca una pe săptămână, dacă nu ești familiarizată cu propria sexualitate.

Pe măsură ce le citești și începi să te gândești la răspunsuri, le poți nota pe toate, apoi să revii la cele 2, 3 pe care le consideri mai importante. Și abia după un timp să-ți oferi acel răspuns care te ajută să fii mai conștient de tine, de relații și sexualitate.

Inventarul intimității: 10 întrebări pe care ar trebui să ți le pui despre viața ta sexuală

 

  1. Care este un punct forte pe care îl aduci relațiilor tale? Ai vreo dilemă pe care o porți cu tine?

 

  1. Când te simți cel mai liber în relația ta?

 

  1. Ce îți place să experimentezi în sex? Unele opțiuni aici includ: sensibilitate, tandrețe, apropiere, intensitate, agresivitate, transcendență, conexiune spirituală, răzvrătire, eliberare, predare, dominare, abandon , libertate, eliberare de responsabilitate, atemporalitate, dăruire, primire, luare, posedare.
  1. Care sunt mesajele dominante cu care ai crescut despre băieți și fete / bărbați și  femei?

 

  1. Dintre cele 5 simțuri, care este cel mai sexual pentru tine? (văz/ auz /miros / atingere / gust)

 

  1. Dintre următoarele verbe, cu care te simți cel mai confortabil? A întreba | A lua | A da | A primi | A refuza

 

  1. Cât de confortabil ești în comunicarea dorințelor dar și a lucrurilor care nu îți plac din punct de vedere sexual? Ce zici de dorințele și ceea nu îți place pe plan emoțional?

 

  1. Care a fost atitudinea față de sex a familiei tale în creșterea ta? (de exemplu: confortabil, natural, incomod, represiv, rușinos, inducător de vinovăție, abuziv).

 

  1. Vrei exclusivitate sexuală în relațiile tale?

 

  1. Ce este o conversație grea pentru tine în legătură cu intimitatea și sexualitatea? Cum te simți? Ce se întâmplă cu corpul tău? Care este povestea de acolo?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân