7 semne că partenerul te înşală

Ai impresia că partenerul de viaţă de înşală, dar nu ai nicio dovadă concretă? Fii atentă la detalii! Iată care sunt, în opinia specialistului, semnele după care îţi poţi da seama că partenerul te înşală!
  • Publicat:
7 semne că partenerul te înşală

Ai impresia că partenerul de viaţă de înşală, dar nu ai nicio dovadă concretă? Fii atentă la detalii!

,,Acestea depind foarte mult de la individ la individ. Pentru ca sunt bărbaţi care înşală de când se ştiu şi bărbaţi care o fac pentru prima dată.

Putem spune că, din perspectivă psihologică, semnele depind de caracterul bărbatului, de experienţa lui de viaţă, dar şi de amantă, de cât de mult îl solicită aceasta’’, spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru CSID.

 Iată care sunt, în opinia specialistului, semnele după care îţi poţi da seama că partenerul te înşală!

 

  • Schimbarea imaginii. De obicei, un bărbat care intră într-o relaţie extraconjugală devine mai atent cu propria imagine . Are mai multa grijă la felul în care se îmbracă, la parfumul pe care îl foloseşte, la greutatea corporală. Dacă remarcaţi dorinţa acestuia de a-şi schimba dramatic modul de viaţă în urmatoarele privinţe: (alimentaţie, sport, ieşiri cu prietenii), modul de a se îmbraca (hainele sunt alese cu mai mare grijă, asortarea devine foarte importantă), igiena proprie (se bărbiereşte mai des sau hotărăşte să îşi lase barbă), este bine să vedeţi ce sta la baza dorinţelor lui
  • Alimentaţia şi sportul devin mult mai importante. Poate vorbi pentru prima dată de o dietă sau de dorinţa de a face sport pentru a slăbi.
  • Viaţa socială. Devine mai interesat să iasă în oraş, întârzie mai mult sau petrece mai mult timp cu ,,prietenii”.
  • Viaţa profesională. Tinde să rămână mai mult la birou, şedinţele, întâlnirile, conferinţele devin din ce în ce mai dese.       
  • Telefonul. Mailul. Facebook-ul. Telefonul este purtat de bărbat oriunde merge, îl parolează sau îl ţine ascuns. Reţelele sociale devin elemente de o importanţă aparte, fără să îşi dorească să îşi împărtăşească cu soţia parolele.
  • Mici amanunte comportamentale. Devine plictisit sau dezinteresat când ajunge acasă. Visează cu ochii deschişi, se ascunde în baie cu telefonul, îşi parolează telefonul sau laptopul, ori îşi schimă parolele de la reţelele de socializare.
  • ,,Gura pacatosului adevăr grăieşte”, spune o vorba neaoşă românească. Se poate trezi că vă vorbeşte foarte mult de o colegă, de felul în care arată aceasta sau aduce în discuţie tot felul de întâmplări care o au pe colegă ca şi personaj principal.
  • Minciunile cu picioare scurte. Vă minte în legătură cu şedinţele, se încurcă în motivele pentru care lipseşte de acasă. Când îi atrageţi atenţia, tot el se enervează

Cum poţi să fii sigură că ceea ce gândeşti este adevărat?

În general, oricare dintre aceste elemente vă pot da de gândit. Cu toate astea, de la gând la realitate poate fi o distanţă colosală. De aceea, este indicat, în cazul în care aveţi impresia că partenerul vă înşală, să vă asiguraţi de următoarele:

  • Imaginea în schimbare a partenerului nu are legatură cu dorinţa de a-şi asigura succesul în carieră sau cu dorinţa de a imita un alt bărbat, ori cu criza de la 40, 50 de ani.
  • Timpul petrecut în exces la firmă este real şi tine de volumul de muncă, nu de relaţia nepotrivită cu o colegă.
  • Informaţiile primite de la ,,binevoitori”. Aveţi grijă ca acestea să cuprindă date, persoane, întâmplări ce pot fi verificate. Dacă le aveţi, purtaţi o discuţie sinceră cu partenerul.

Dacă aveţi tendinţa de a dezvolta sindrom depresiv sau oricare altă afecţiune psihologică la cele mai mici semne ce pot fi interpretate la partener, apelaţi la ajutor specializat, asta până nu ajungeţi să vă îmbolnăviţi mai rău, cu sau fără motiv.

Ce faci, îl pierzi sau îl recâştigi?

Comunicarea. ,,Dacă ţipati, faceţi scandal, vă certaţi cu partenerul pentru că aveti senzaţia că vă înşală, gândiţi-vă că greşiti. Cu o astfel de comunicare, dacă cumva acest lucru nu se întâmplă, va ajunge să o facă, doar ca să scape Dacă acest episode are deja loc, va pleca. Orice amantă ştie să se comporte astfel încât să îşi facă o imagine superioară. Astfel,  voi nu faceţi decât să o ajutaţi’’, susţine psihoterapeutul Constantin Cornea.

Imaginea propriei persoane. Dacă vă îmbolnăviţi fizic sau psihic şi lăsaţi ca acest lucru să se vadă, şi încetaţi să aveţi griă de propria persoană, situaţia e similară. Cu cât voi arăţi mai rău, amanta va avea grijă să arate mai bine. Cine pierde în această situaţie?

,,Dacă spuneţi că nu vă pasă, puteţi suferi deja de depresie. Dacă vă pasă şi nu mai dormiţi noaptea sau căutaţi tot timpul prieteni la care să vă plângeţi, puteţi suferi de sindrom anxios. Dacă nu mai mâncaţi sau mâncaţi în exces, puteţi ajunge să suferiţi de bulimie, obezitate, anorexie. Dacă nu mai simţiţi nevoia să faceţi sex, puteţi deveni frigidă. Dacă va înnecaţi necazul în alcool, există riscul să dezvoltaţi o adicţie. Şi exemplele pot continua’’, adaugă specialistul.

Apelaţi la un specialist. Familia, prietenii, colegii pot ajunge să se sature de lamentările voastre.

Relaţia. Dacă vă părăseşte, ce faceţi? Dacă rămâne, îl puteţi ierta?

În concluzie, dacă aveţi probleme în relaţie, procedaţi aşa cum faceţi şi când aveţi probleme de sănătate. Apelaţi la un specialist până nu ajungeţi să vă îmbolnaviţi şi să stricaţi mai mult decât puteti repara.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”