Cum îi spun partenerului că l-am înşelat şi m-am ales cu o boală venerică?

Nu ştiu cum să îi spun iubitului meu ca am avut o aventură şi am contactat o boală venerică ce ne poate pune viaţa în pericol.
Cum îi spun partenerului că l-am înşelat şi m-am ales cu o boală venerică?

Una dintre cititoarele noastre se află într-o situaţie dificilă după ce şi-a înşelat partenerul şi s-a ales cu o boală venerică. Emilia Potenteu, psihologul nostru, o ajută să găsească o soluţie.

„Nu ştiu cum să îi spun iubitului meu un episod pe care îl regret din tot sufletul. Am avut o aventură şi am contactat o boală venerică, una care ne poate pune viaţa în pericol. Îmi este teamă că dacă îi voi mărturisi, relaţia noastră se va încheia. Cum să procedez?”

Într-o relaţie sănătoasă, nimic nu e mai dureros decât să fii înşelat. Adesea, trădarea e mai greu de îndurat decât boala. În situaţia asta, din păcate nu există decât o singură cale de urmat şi aceea este cea a mărturisirii adevărului, atâta timp cât vorbim de periclitarea sănătăţii. Şi dacă mai există un fundament de iubire şi ţeluri comune, relaţia mai poate avea o şansă.

Dacă partenerul înşelat are puterea să ierte şi mai ales dacă încrederea trădată poate fi totuşi reconstruită, iar relaţia cântăreşte mai mult decât trădarea în sine, pentru a ajunge la un happy-end, ambii parteneri trebuie să-şi corecteze fisurile personale şi să-şi îmbunătăţească relaţia şi mai apoi, trebuie să înveţe ceva din acest episod neplăcut.

Nimeni nu garantează reuşita iertării şi a unui nou început, dar oricum sunt mai multe şanse de a salva şi consolida o relaţie ce se confruntă cu o problemă majoră. Ajutorul de specialitate este binevenit în astfel de situaţii, dar terapia de cuplu se adresează exclusiv partenerilor care doresc continuitatea relaţiei. Sau cel puţin o iau în calcul.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”