Vrea sa fiti doar prieteni sau ceva mai mult? Stii sa faci diferenta?

35% dintre noi avem dificultati in a interpreta semnalele transmise de sexul opus.
  • Publicat:
Vrea sa fiti doar prieteni sau ceva mai mult? Stii sa faci diferenta?
Vrea sa fiti prieteni sau ceva mai mult? Stii sa faci diferenta?

Ti se pare complicat sa deslusesti semnalele transmise de sexul opus, nu poti sa stii sigur daca o persoana se poarta frumos cu tine pentru ca este pur si simplu draguta sau „vrea ceva mai mult”?

Nu ti se intampla numai tie. Spre exemplu, 35% din populatia Statelor Unite iti impartaseste soarta: au dificultati in a interpreta semnalele transmise de sexul opus.

Barbatii cu varsta pana in 30 de ani interpreteaza cel mai adesea gresit comportamentul femeilor, confundand amabilitatea cu disponibilitatea pentru sex.

Concret, un studiu efectuat la Universitatile Bloomington si Yale, Statele Unite, a demonstrat ca barbatii de 22 de ani traduc gresit comunicarea non-verbala cu femeile, intr-o mai mare masura decat o fac acestea din urma.

La studiu au participat 280 de studenti heterosexuali carora expertii le-au aratat mai multe fotografii cu persoane aflate in diferite ipostaze. Ce a iesit?

Barbatii au confundat atitudinea prietenoasa a femeilor cu dorinta de a face sex in proportie de 12%. In ceea ce le priveste pe femei, acestea au facut aceeasi confuzie in propotie de 8%, dupa ce au privit fotografii infatisand barbati.

Nici atunci cand femeile din fotografii afisau un interes sexual vadit, barbatii nu s-au descurcat mai bine. Au interpretat gresit 37% dintre fotografii, convinsi fiind ca femeile din imagini sunt doar binevoitoare, nu si interesate de vreo activitate sexuala. Femeile au facut aceeasi greseala in proportie de 32%.

Concluzia? Nu va grabiti sa puneti prea repede eticheta pe fruntea persoanei din fata voastra. O atitudine amabila nu inseamna intotdeauna disponibilitatea pentru o aventura. Sau invers!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”