4 secrete pentru o căsnicie fericită

Ce trebuie să faci pentru a avea o căsnicie fericită şi care sunt regulile pe care le respectă cei care au căsnicii fericite.
  • Publicat:
4 secrete pentru o căsnicie fericită

Povestea cu au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi nu se mai aplică în ziua de azi decât la foarte puţine cupluri. Trăim din ce în ce mai în viteză, nu mai avem timp şi resurse să ne implicăm în viaţa personală şi în loc să ne rezolvăm problemele le băgăm sub preş până nu mai pot fi ignorate şi ne distrug relaţia definitiv. Şi totuşi, ce e de făcut? Care este reţeta de succes a cuplurilor care reuşesc să aibă o viaţă aşa cum ne dorim toţi?  Se pare că cei care au o căsnicie fericită ştiu să facă următoarele lucruri:

Nu uită niciodată de ce se află în relaţia cu pricina

Te-ai căsătorit pentru că cel de lângă tine este omul lângă care te vezi îmbătrânind. Este de încredere, deschis la minte, optimist şi ştii că te poţi baza pe el în orice împrejurare. Nu uita asta când aveţi conflicte, când certurile par că nu se mai sfârşesc sau când ai perioade când simţi că pur şi simplu nu mai poţi. Dincolo de problemele inerente oricărei casnicii, acesta este tot omul pe care l-ai ales să îţi fie zi de zi în viaţă şi calităţile pentru care eşti cu el sunt tot acolo.

Se ascultă unul pe celălalt cu interes

Poate că nu te interesează ce a făcut ea la birou sau cum a fost ieşirea lui la bere cu băieţii, dar într-o căsnicie e important să îl asculţi pe cel de lângă tine şi să faci un efort în direcţia aceasta. Şi asta pentru că, pe lângă lucruri care nu ţi se par relevante, ascultându-ţi partenerul ştii care îi sunt apăsările, bucuriile, afli cum îl poţi ajuta când trece printr-o perioadă proastă sau cum să gestionezi conflictele care sunt inevitabile într-o relaţie. În plus, ascultând cu atenţie şi implicare, creşti nivelul de apropiere dintre voi, pentru că partenerul tău se simte înţeles.

Îşi apreciază reciproc punctele tari

Iubita ta este cea mai bună negociatoare pe care ai întâlnit-o? Soţul tău are un aşa talent de povestitor încât cei din jur îl ascultă cu gura căscată? Învaţă să apreciezi toate calităţile celui de lângă tine, chiar dacă, aparent, nu ţi se par prea utile. Da, este minunat că soţia ta găteşte divin, este un avocat de succes şi copiii o adoră, dar este important să o faci să înţeleagă că o admiri şi o apreciezi pentru tot ce ştie să facă. Lucru valabil şi pentru soţul tău, care va fi mai mult decât bucuros şi recunoscător să ştie că îi apreciezi abilităţile la adevărata lor valoare şi nu le consideri neimportante nici măcar  pe cele pe care le consideri infantile.

Au ritualuri pe care le respectă

Fie că îşi beau cafeaua împreună în fiecare dimineaţă, indiferent cât de ocupaţi ar fi, sau sâmbăta este ziua pe care o petrec împreună şi duc copiii la bunici sau merg la restaurant măcar o dată pe săptămână, ritualurile sunt importante în orice cuplu pentru că, în felul acesta, îţi este mai uşor să păstrezi un grad mai ridicat de intimitatea şi poţi lua în timp real pulsul relaţiei voastre, ştiind când este cazul să repari sau să îmbunătăţeşti ceva. Găsiţi câteva lucruri pe care să le faceţi împreună şi încercaţi să le transformaţi în adevărate ritualuri. Rezultatele vor fi mai mult decât interesante pentru relaţia voastră.

 

Foto: pixabay.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Cum să ai grijă de o inimă frântă
Cum să ai grijă de o inimă frântă
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”