Fii ZEN prin culoare!

Aşa cum este mai plăcut să guşti în fiecare zi o mâncare diferită, încearcă să variezi culorile şi materialele. Te vei simţi ca într-un corp nou. Renunţă la pantofii care ţi-au făcut răni, dar îndrăzneşte să foloseşti culorile. Oferă o înfăţişare plăcută şi se asortează atât de bine cu zâmbetul!
  • Publicat:
Fii ZEN prin culoare!

Aşa cum este mai plăcut să guşti în fiecare zi o mâncare diferită, încearcă să variezi culorile şi materialele. Te vei simţi ca într-un corp nou. Renunţă la pantofii care ţi-au făcut răni, dar îndrăzneşte să foloseşti culorile. Oferă o înfăţişare plăcută şi se asortează atât de bine cu zâmbetul!

De altfel culorile sunt un tratament, cromoterapia – cercetătorii au reuşit să amelioreze sănătatea anumitor bolnavi difuzându-le culori printr-un filtru.

Îngrijeşte-te prin culoare

Roşul şi tonurile portocalii au virtuţi stimulatoare. Aceste culori încălzesc şi revigorează. Dacă îţi începi ziua “zgomotos”, optează pentru aceste culori călduroase, te vor stimula. Din cauza efectelor fortifiante, roşul nu este recomandat terapeutic în doze mari. Această culoare primară pune sângele în mişcare, însă portocaliul (combinaţie de roşu şi galben) are un efect mult mai puternic – creşte rezistenţa corpului împotriva infecţiilor. Este adesea utilizat în tratarea rigidităţii şi spasmelor. Interesant şi bine de ştiu este că portocaliul induce entuziasm şi calm.

Nuanţele de albastru, mai reci, domolesc. Albastrul are efect liniştitor şi ajută intelectul în timpul practicilor de meditaţie. Această culoare este adesea utilizată în vindecarea plăgilor, înregistrându-se o creştere a metabolismului.

Verdele împrospătează şi destinde. Această culoare este renumită pentru virtuţile ei pozitive, este antidotul perfect împotriva stresului.

Rozul evocă domeniul afectiv. Indigo este culoarea ce relaxează şi încetineşte sistemul neuro-muscular, cardiovascular şi limfatic. Cu ajutorul culorii violet poate fi ţinut în frâu apetitul dezechilibrat.

Nu te stresa în faţa garderobei – aranjază-ţi hainele în funcţie de culori, iar dimineaţa alege-o pe aceea care îţi este pe plac. La fel cum avem adesea poftă de dulce sau poftă de sărat, vei avea încetul cu încetul chef de roz sau de bleu.

Stop suferinţă pentru frumuseţe!

Dintotdeuna, moda impune constrângeri fizice: corset, tocuri cui, jeanşi ultrastrâmţi, fuste ultrascurte în plină iarnă, şi alergăm după o imagine încercând să-i semănăm. Mereu ne reproşăm ceva: prea înalt, prea scund, prea gras, prea palid, prea bronzat etc., susţine expertul în frumuseţe franţuzoaica Sioux Berger. Această goană după imagine ne poate alunga permanent seninătatea. Şi dacă, în loc să te gândeşti la modă, te-ai gândi mai întâi la tine? Poţi fi feminină purtând haine confortabile. De exemplu, balerinii sunt pantofi ultraplaţi care pun piciorul în valoare fără să-l tortureze. Mersul tău va fi mai elegant, mai suplu. Caută în modă doar ceea ce ţi se potriveşte, fără a urma întocmai trendul. Vei face economii şi îţi vei crea un stil propriu, în armonie cu corpul tău.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân