Alternative bio pentru o casă perfect curată şi igienizată

Ţi-ai instalat detectoare de fum, ai testat apa privind conţinutul de plumb, ai cumpărat un filtru de apă, iar băile au mereu săpun antibacterian şi prosoape curate în fiecare dimineaţă. Şi atunci ce altceva rămâne de făcut pentru a te proteja pe tine şi familia ta împotriva bolilor? Destul de multe după cum se pare – în special dacă locuieşti într-o casă bine izolată, în care toxinele aerogene se pot acumula cu uşurinţă.
  • Publicat:
Alternative bio pentru o casă perfect curată şi igienizată

Ţi-ai instalat detectoare de fum, ai testat apa privind conţinutul de plumb, ai cumpărat un filtru de apă, iar băile au mereu săpun antibacterian şi prosoape curate în fiecare dimineaţă. Şi atunci ce altceva rămâne de făcut pentru a te proteja pe tine şi familia ta împotriva bolilor?

Destul de multe după cum se pare – în special dacă locuieşti într-o casă bine izolată, în care toxinele aerogene se pot acumula cu uşurinţă.

Foloseşte agenţi de curăţare naturali!

Nu există nici o îndoială că eşti deja conştientă de faptul că ar trebui să deschizi geamurile atunci când utilizezi solvenţi, produse puternice de curăţat sau alte substanţe chimice periculoase. Dar ar fi chiar mai bine dacă ai înlocui, oricând este posibil, aceste produse cu alternative home-made.

  • Soluţie de curăţat universală: dizolvă patru linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă.
  • Soluţie pentru curăţarea toaletei: prepară o pastă din suc de lămâie şi puţină soluţie de curăţat praf şi las-o să acţioneze două ore, apoi freacă şi clăteşte bine zonele unde ai aplicat-o.
  • Soluţie de curăţat cuptorul: umezeşte petele cu apă cât cuptorul este încă cald, apoi adaugă sare. Când se răceşte cuptorul, răzuieşte doar petele.
  • Pentru ferestre: o soluţie diluată cu apă şi oţet. Pentru eficacitate maximă, aplică soluţia folosind un pulverizator.

Curăţenie fără mucegai

Persoanele care învinuiesc animalele sau polenul pentru tusea sau strănuturile pe care le prezintă nu îşi dau seama că, de fapt, aceste probleme sunt cauzate de sporii de mucegai din casele lor. Umiditatea este factorul principal care încurajează dezvoltarea mucegaiului aşadar, asigură-te că faci tot ce este posibil pentru a-l ţine la distanţă!

Consumă mai puţin clor

În general, apa de la robinet conţine clor. Acesta este un lucru bun, pentru că clorul este un excelent agenti antimicrobian. Din păcate, apa cu clor este legată de anumite afecţiuni, inclusiv cancerul vezicii urinare şi şcancerul rectal. Apa îmbuteliată devine din ce în ce mai ieftină, deci este recomandat să foloseşti cât mai puţin apa de la robinet, mai ales în ceea ce priveşte mâncarea.

Scapă de acarienii de praf

Aceste creaturi microscopice se hrănesc cu celule moarte care se descompun, iar rămăşiţele lor pot declanşa alergii. Cum să scapi de aceşti dăunători pe care nici măcar nu îi vezi? Cel puţin o data pe săptămână, aspiră covoarele şi mobila tapiţată şi spală cearşafurile şi prosoapele la minim 60°. Plapuma şi cuvertura pe care nu vrei să le speli atât de des, le poţi pune doar la un program de uscare pentru, a distruge acarienii!

Sursă text: Reader’s digest, „1001 de remedii casnice”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân