Topul celor mai bune alimente pe care, cel mai probabil, nu le mănânci

Varza: este plină de substanţe nutritive cum este sulforafanul, un compus chimic despre care s-a constatat că poate creşte rezistenţa la diferite tipuri de cancer prin activarea enzimelor protectoare. Sfecla: o legumă cu frunze verzi bogată în carotenoizi şi acid folic, care protejează vederea de efectele îmbătrânirii dar este şi un scut eficient împotriva cancerului.
  • Publicat:
Topul celor mai bune alimente pe care, cel mai probabil, nu le mănânci

Varza: este plină de substanţe nutritive cum este sulforafanul, un compus chimic despre care s-a constatat că poate creşte rezistenţa la diferite tipuri de cancer prin activarea enzimelor protectoare.

Sfecla: o legumă cu frunze verzi bogată în carotenoizi şi acid folic, care protejează vederea de efectele îmbătrânirii dar este şi un scut eficient împotriva cancerului.

Scorţişoara: ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la menţinerea colesterolului în limite normale.

Sucul de rodie: reduce tensiunea arterială şi protejează împotriva îmbătrânirii celulare premature prin acţiunea sa antioxidantă.

Prune uscate: pline de antioxidanţi, cu puternic efect de combatere a radicalilor liberi.

Seminţe de dovleac: o sursă excelentă de magneziu şi minerale care asigură un risc scăzut de moarte prematură. În plus, sunt pline de fibre , au foarte puţine calorii şi ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate, ducând la scăderea în greutate.

Sardine: bogate în acizi graşi Omega 3 şi calciu, precum şi alte substanţe nutritive ca fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan şi complex de vitamina B

Turmeric: poreclit şi „super-starul condimentelor”, acesta are efect antiinflamator şi anticancerigen.

Afine: pline de nutrienţi care asigură o memorie de invidiat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”