Psyllium, tărâţele care slăbesc!

Psyllium este o plantă care creşte mai ales în India şi care are excelente beneficii atunci când vine vorba de sănătate şi pierderea în greutate.
  • Publicat:
Psyllium, tărâţele care slăbesc!

Psyllium este o plantă care creşte mai ales în India şi care are excelente beneficii atunci când vine vorba de sănătate şi pierderea în greutate.

Psyllium devine rapid una dintre recomandările de top pentru persoanele care se hotărăsc să ţină diete sărace în carbohidraţi, cum ar fi Dieta Atkins.

Este foarte deficil să obţii suficiente fibre în alimentaţie atunci când ţii o dietă săracă în cereale, seminţe sau fructe întregi, de aceea psyllium este o modalitate uşoară de a scăpa de această “problemă”.

De ce este psyllium o soluţie atunci când vrem să slăbim?

Datorită conţinutului ridicat de fibre spongioase, tărâţele de psyllium reduc pofta de mâncare, îmbunătăţesc digestia şi detoxifică organismul, fiind o alegere sănătoasă atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. De asemenea, aceste tărâţe ajută şi la tratarea constipaţiei, menţin colesterolul scăzut şi pot să prevină apariţia cancerului de colon.

Deoarece este o plantă expandabilă, seminţele de psyllium se umflă de până la 20 de ori atunci când sunt amestecate cu apa, menţinând senzaţia de saţietate pentru mult timp, ajutând astfel la pierderea în greutate. Nici când vine vorba de calorii nu este de neglijat, deoarece conţine doar 32 de calorii la două linguri, suficiente pentru a-ţi potoli senzaţia de foame, ba chiar pentru a te face să te simţi complet saturată.

De asemenea, tărâţele de psyllium au avantaje suplimentare faţă de alte surse de fibre, cum ar fi reducerea flatulenţei şi tratarea senzaţiei de balonare.

Are psyllium beneficii pentru sănătate?

Ştii deja că dietele restrictive nu sunt o modalitate sănătoasă de a slăbi, dar atunci când incluzi seminţele sau planta de psyllium în dieta ta zilnică, beneficiile pentru sănătate nu întârzie să apară!

Cele mai clare studii legate de proprietăţiile acestei plante în sănătate confirmă faptul că un consum regulat de psyllium poate să reducă riscul de boli de inimă şi nivelul colesterolului din sânge.

De asemenea, tărâţele de psyllium sunt cunoscute pentru buna prevenire şi tratare a hemoroizilor şi diareei, ameliorarea simptomelor de colon iritabil (o tulburare legată de stres, cu crize de diaree şi constipaţie alternative) sau reducerea absorbţiei acizilor graşi din intestin.

Consumul de Psyllium este recomandat adesea şi în urma intervenţiilor chirurgicale, în timpul sarcinii sau ca un tratament secundar în anumite tipuri de boli gastro-intestinale.

Cum utilizăm aceste tărâţe?

În primul rând, trebuie să ştii că tărâţele de psyllium trebuie consumate doar de către persoanele cu o stare foarte bună de sănătate, deoarece pot avea reacţii secundare, cum ar fi: crampele stomacale, flatulenţa sau blocajele intestinale.

Există anumite produse de detoxifiere care au la bază aceste tărâţe, dar care te avertizează că TREBUIE să bei neapărat 2 litri de apă pe parcursul acestei cure, din care un pahar de 150 ml imediat după doza recomandată (de obicei, 1 lingură de tărâţe dimineaţa, pe stomacul gol).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Ciocolata, o poveste despre sănătate
Ciocolata, o poveste despre sănătate
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”