Dieta cu mere: minus 4 kilograme în 5 zile!

Dieta cu mere este benefică pentru organism. După 5 zile, corpul tău va începe să scape de toxine, metabolismul se va îmbunătăţi şi vei arde grăsimile.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta cu mere: minus 4 kilograme în 5 zile!

Dieta cu mere este uşor de urmat şi are numeroase efecte benefice nu doar asupra siluetei, ci pentru întregul organism.

În urma unei diete-şoc de 5 zile cu mere, corpul tău va scăpa de toxine, rata metabolică se va îmbunătăţi şi astfel procentul de grăsime corporală va scădea văzând cu ochii.

Vedeta acestei diete de slăbire este, după cum bine aţi intuit, mărul, un fruct despre care se spune că ţine la distanţă atât dentistul cât şi nutriţionistul.

Merele sunt fructele cel mai indicate în dietele de slăbire deoarece au puţine calorii (un măr mediu conţine aproximativ 80 de calorii), sunt bogate în vitamine şi minerale, conţin multe fibre, scad nivelul coleserolului, ajută digestia, sunt săţioase, taie pofta de dulce şi elimină toxinele din corp.

Pe parcursul celor 5 zile de dietă sunt permise carnea slabă, brânza cu conţinut redus de grăsime şi apa, minimum 2 litri pe zi.

Dieta cu mere – meniu pe 5 zile

Ziua 1: mic dejun, prânz, cină – mere (nu mai mult de 1,5 kilograme)

Ziua 2: mic dejun – 2 mere, prânz – un măr şi o salată de legume cu două feliuţe de brânză slabă, stropită doar cu zeamă de lămâie, cină – 3 mere

Ziua 3: mic dejun – un măr,  o felie de pâine integrală şi o felie de şuncă slabă de curcan, prânz – un măr, o salată făcută doar din jumătate de salată verde, 2 morcovi raşi şi jumătate de ceapă, cină – 3 mere.

Ziua 4: mic dejun – un măr, o felie de şuncă slabă de pui sau curcan şi o felie de pâine integrală, prânz – un măr, o salată de legume fierte (exclus cartofi) cu 200 gr ton în conservă, cină – 3 mere şi un bol cu lapte cu conţinut scăzut de grăsime şi cereale integrale.

Ziua 5: mic dejun – un măr, un ou fiert şi o felie de pâine integrală, prânz – un măr şi o salată de crudităţi cu 200 gr de carne de vită sau pui fără pieliţă, cină – 3 mere.

AVANTAJE dieta cu mere

  • Dieta nu presupune costuri foarte mari iar ingredientele sunt uşor de găsit şi de preparat
  • Planul dietei este uşor de urmat
  • Este încurajat consumul de apă
  • Favorizează detoxifierea organismului, pierderea în greutate şi previne constipaţia

DEZAVANTAJE dieta cu mere

  • Este o dietă restrictivă, hipocalorică (mesele zilnice nu depăşesc 1200 de calorii), ce poate avea drept consecinţe efecte nedorite precum durerile de cap, oboseala, stările de leşin, ameţeala, iritabilitatea şi anxietatea
  • Poate cauza hiperaciditate gastrică (poţi lua cărbune medicinal pentru a scăpa de această problemă)
  • Odată încheiată dieta de 5 zile, majoritatea persoanelor are tendinţa de a se supraalimenta şi de a pune la loc kilogramele pierdute

Nu este recomandat să ţii această dietă mai mult de 5 zile şi, în niciun caz, pe termen lung! De asemenea, după finalizarea dietei, continuă să mănânci măcar 1-2 mere pe zi şi nu reveni la obiceiurile alimentare nesănătoase pentru a preveni efectul yo-yo. 

Ai încercat deja această dietă? Povesteşte-ne cum a decurs şi care au fost rezultatele obţinute! Eşti încă nehotărâtă? Încearc-o! Nu ai nimic de pierdut în afară de kilogramele care te supără!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”