Brânză de vaci, broccoli, peşte. Află cum te pot ajuta să slăbeşti, chiar dacă nu îţi plac!

Alimente care te fac să urăşti dieta şi să ţi se facă lehamite de alimentaţia echilibrată. Îţi sună cunoscut? Piept de pui la grătar cu broccoli. Sau peşte cu ceva frunze alături. Sau brânză de “veci”, pardon, de vaci! Ori poate nişte mere, care mai rău îţi fac foame. Ce zici, te-ai confruntat vreodată cu aceste alimente care te uşurează de kilograme, dar te umplu de păr alb? Astăzi, sper să te fac să le iubeşti!
  • Publicat:
Brânză de vaci, broccoli, peşte. Află cum te pot ajuta să slăbeşti, chiar dacă nu îţi plac!

Alimente care te fac să urăşti dieta şi să ţi se facă lehamite de alimentaţia echilibrată. Îţi sună cunoscut? Piept de pui la grătar cu broccoli. Sau peşte cu ceva frunze alături. Sau brânză de “veci”, pardon, de vaci! Ori poate nişte mere, care mai rău îţi fac foame.

Ce zici, te-ai confruntat vreodată cu aceste alimente care te uşurează de kilograme, dar te umplu de păr alb? Astăzi, sper să te fac să le iubeşti! Hai, nu să le iubeşti, dar să le priveşti cu ochi mai buni. M-am gândit să îţi aduc câteva tipsuri simple, pe care eu le-am folosit în timpul programului meu de slăbire şi pe care le folosesc şi astăzi. Regim nu mai ţin de 13 ani, dar am devenit o adeptă a alimentaţiei echilibrate, pentru a-mi menţine greutatea. Şi sănătatea, fie vorba între noi.

Carnea de pui

Ce fac atunci când privesc puiul şi nu-mi vine să-i spun decat “zboară, puiule, zboară!”? Simplu: îl fierb în lapte. Schimbarea de gust este spectaculoasă. Ba chiar miraculoasă. Dintr-o dată, carnea de pui fadă devine o delicatesă. Încearcă! Este un truc bun şi pentru copilaşii care nu vor să mănânce carne de pui.

Broccoli

Acelaşi truc îţi recomand să îl foloseşti şi în cazul broccoli-ului. Foarte multă lume nu mănâncă broccoli, din cauza mirosului lui. Fierbe-l în lapte şi, deodată, tot mirosul neplăcut va dispărea! Sau, dacă dieta îţi permite, integrează-l într-o supă crema de legume.
Un alt truc simplu ca să poţi consuma acest aliment este integrarea lui într-o budincă. Broccoli, ou, urdă şi condimente după pofta inimii. Le amesteci bine, le pui într-un vas termorezistent şi le bagi la cuptor. Vei avea o nebunie, în farfurie!

Brânză de vaci

Tot budinca ne scapă şi de corvoada de a mânca brânză de vaci. Se prepară simplu, rapid şi este foarte gustoasaă. Scurgi bine brânza de vaci şi o amesteci într-un vas termorezistent cu ouă bătute. Apoi o bagi la cuptor, timp de 20 de minute.
Dacă vrei un desert dietetic, adaugă şi puţin îndulcitor natural (evita mierea, pentru că ea îşi schimbă proprietăţile, la temperatură mai mare de 70 de grade). Rezultatul va fi un soi de cheesecake cu puţine calorii.

Peşte

Şi tot budinca m-a salvat pe mine de la supliciul de a mânca peşte! Nu sunt deloc fan al alimentului miracol, în ciuda miilor articole despre beneficiile acestui aliment, despre care am citit. Şi atunci, am inventat încă o budinca minunată: ton în suc propriu (scurs bine), cu brânză şi ou. Amestecate bine şi lăsate la cuptor, tot vreo 20 de minute. Genial! Să încerci neapărat!

Merele

Şi, în fine, mărul, un alt aliment care poate deveni sursă de stres, în dietă! Personal, nu am probleme cu merele – le ador şi aplic zilnic zicala “Un măr pe zi ţine doctorul departe”. Am întâlnit, însă, foarte multe personae care se plâng că, după ce îşi mănânca mărul la gustare, se confruntă cu o senzaţie acută de foame.
Şi am cunoscut şi oameni cărora nu le plac merele, pur şi simplu. Nu merită să îţi strici dieta, din aceste motive! Mai bine, hai să încercăm două trucuri la îndemâna oricui: perpeleşte mărul ras, în tigaie, cu puţină scorţişoară sau pune-l la copt, tot cu puţină scorţişoară – un adjuvant excelent, în dietă.

Cu speranţa că aceste mici sfaturi vor reprezenta mari revelaţii, în dieta ta, închei cu două concluzii:

1. Dacă vrei, poţi. Poţi să găseşti soluţii, ca să nu transformi dieta într-o corvoadă. Poţi să mănânci alimente sănătoase, fără frustrări şi fără gândul că ai o viaţă chinuită. Poţi să slăbeşti, mâncând cu plăcere ceea ce trebuie. Iubeşte alimentele din farfuria ta! Iubeşte-ţi dieta şi trateaz-o cu atenţie şi respect. Îţi dau cuvântul de onoare că şi ea îţi va răspunde pe măsură şi te va răsplăti cu super rezultate! Chiar şi în slăbire, primeşti ceea ce dăruieşti.

2. Învaţă să încarci mâncarea din farfurie cu energie pozitivă şi cu gânduri de reuşită. Suntem energie şi tot ce ne înconjoară este energie. Atât timp cât te gândeşti că mâncarea x sau y NU îţi place, NU te ajută, NU e bună, NU are gust, NU este ceea ce îţi doreşti, mâncarea x sau y nu te va ajuta să slăbeşti. Ai pus în ea cel mai periculos ingredient: pe NU. Încarcă mâncarea din farfurie cu mesaje pozitive şi vei obţine rezultatele dorite: mâncarea x sau y mă ajută să slăbesc, mă hrăneşte sănătos, îmi face bine. În popor, există o vorba: mâncarea este bună pentru că bucătăreasa a pus iubire, în oala. Exact despre asta este vorba!

Autor: Irina Reisler! Citeşte aici cum a slăbit 50 de kilograme!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”