Suplimentele pentru copii – cât de mult ajută?

Majoritatea suplimentelor din plante nu au o eficacitate ştiinţific dovedită. Cu toate acestea, mulţi părinţi le administrează copiilor, în speranţa de a le îmbunătăţi starea de sănătate. Specialiştii avertizează că eticheta de natural nu înseamnă întotdeauna şi sigur sau sănătos.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Majoritatea suplimentelor din plante nu au o eficacitate ştiinţific dovedită.Cu toate acestea, mulţi părinţi le administrează copiilor, în speranţa de a le îmbunătăţi starea de sănătate.Specialiştii avertizează că eticheta de natural nu înseamnă întotdeauna şi sigur sau sănătos.

Multe din suplimentele comercializate  conţin substanţe care nu sunt certificate şi nu sunt sigure.Pediatrii spun că nu pot să controleze modul în care aceste suplimente interacţionează cu alte medicamente.Cele mai disputate sunt suplimentele care promit îmbunătăţirea funcţionării creierului şi creşterea imunităţii.

Asociaţia Medicală Americană a declarant că nu există dovezi concrete că ginko biloba ar influenţa activitatea cerebrală.Nici suplimentele cu echinaceea nu şi-au dovedit o influenţă considerabilă în lupta cu răcelile.Pediatrii spun că majoritatea copiilor nu prezintă deficit de vitamine.

Singurele suplimente recomandate sunt cele de vitamina D şi de fier, pentru copiii de până la un an sau cei care sunt alăptaţi.

În rest, celelalte suplimente nu fac decât să subţieze bugetele părinţilor. Aşa numita “dietă colorată“ – bogată în toate categoriile de alimente- este suficientă pentru a creşte un copil sănătos.

sursa foto:123rf.com
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
10 informaţii esenţiale despre gripă
10 informaţii esenţiale despre gripă