SEXUL vs BARZA: cum le vorbim copiilor despre organele genitale și „te-a adus barza”

Adriana Radu, fondator SEXUL vs BARZA, a fost prezentă în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, unde a discutat despre cinci teme esențiale privind educația sexuală.
  • Publicat:

Sexul încă este un subiect tabu, iar frica și rușinea de a le vorbi copiilor despre aceste teme delicate sunt perfect normale. Suntem totuși în 2023 și trebuie să înțelegem că educația sexuală este necesară atât în școli, cât și ca subiect de discuție în familie pentru a-i putea proteja pe copii, pentru a-i informa și pentru a le insufla valori pozitive legate de sexualitate, relații sănătoase și respectul față de sănătatea sexuală.

Nu este nimic vulgar în spatele educației sexuale, ba chiar Organizația Mondială a Sănătății spune că înseamnă a învăța despre aspectele cognitive, emoționale, sociale, interactive și fizice ale sexualității.

Adriana Radu, fondator SEXUL vs BARZA, prima platformă video online de educație sexuală din România, care se adresează cu precădere adolescenților de peste 14 ani și tinerilor, a fost prezentă în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, unde a discutat despre cinci teme esențiale privind educația sexuală: contracepție, infecții cu transmitere sexuala, anatomie, violența în cuplurile de adolescenți și egalitatea dintre fete și băieți.

„Educația sexuală este adaptată vârstei. Noi lucrăm cu segmentul 14+ (…) Cu cât copilul știe mai multe lucruri la vârsta lui este o formă de a proteja copiii de abuz. Apoi, copiii încep să se întrebe cum au venit pe lume și este importantă să rămânem în dialog pentru că aceste discuții din copilăria mai mică sunt baza pe care noi clădim discuțiile din adolescență, în care deschiderea copiilor și independența lor este mai mare și este punctul în care părinții simt că au pierdut copiii, unde angoasa începe să crească tocmai pe aceste teme sensibile și cred că e o problemă de comunicare, ceva s-a rupt undeva, dar sigur că această ruptură se va produce mai curând dacă discuția nici n-a fost foarte consistentă de la început”, a explicat Adriana Radu, fondator SEXUL vs BARZA.

Urmărește interviul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult